Večina državnih cest v Zasavju ni več zaprtih zaradi posledic poplav. Odprta je tudi zasavka proti Litiji in Ljubljani. Tam pa je težava, ker je poškodovan most med Vidmom in Beričevim. Še vedno pa ni direktne povezave ob Savi proti Posavju, težave so tudi v Laškem, saj je cesta uradno še zaprta.

Na cesti Hrastnik-Zidani Most po levi strani Save je še vedno popolnoma zaprt odsek Hrastnik – odcep za Šavno Peč zaradi udrtega vozišča.

Na lokalni cesti Podkraj-Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.

Lokalne ceste so večinoma prevozne, v Trbovljah pa se še vedno trudijo, da bi počistili dva odseka lokalnih cest, ki sta zaprta zaradi plazov. Tako sta še vedno neprevozni cesti Trbovlje-Dobovec in Bevško-Ravenska vas. Oba plazova že sanirajo. Geologi bodo podali mnenje o nadaljnjih aktivnostih, takrat bo znano, kdaj bosta cesti ponovno odprti za promet. Do takrat so obvozi možni po ostalih lokalnih cestah.

Prav tako je za promet zaprt most čez Kamniško Bistrico na zasavski glavni cesti med naseljema Videm in Beričevo. Ker čez ta most dnevno migrira na tisoče Zasavcev, ki se vozijo na delo v Ljubljano, štirje zasavski župani pripravljajo pobudo za postavitev pontonskega mostu, ki bi zagotovil čim bolj nemoteno komunikacijsko pot med Zasavjem in Ljubljano.

Savus

Foto: arhiv Savus