ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Polna dvorana na premieri

Filma Pozdrav iz krvavih Revirjev je očitno vzbudil med gledalci iz Zasavja ogromno zanimanje, saj se je pred blagajno vila dolga vrsta za brezplačne vstopnice. Po predvajanju so iz dvorane odhajali zadovoljni gledalci, ki so že analizirali prizore, ki so se jim najbolj vtisnili v spomin. Bili so nasmejani, dobre volje in polni prijetnih vtisov o novem zasavskem celovečercu.

Film Pozdrav iz krvavih Revirjev so ustvarjalci označili kot kriminalno komedijo. Govori o umorih in zaroti v Zasavju, ki jo raziskujejo zasavski policisti s pomočjo izkušenega inšpektorja iz Ljubljane. V filmu se v epizodnih vlogah predstavljajo znani Zasavci iz političnega, kulturnega in drugega okolja in tudi zaradi tega je gledalce dogajanje na velikem platnu še bolj pritegnilo.

Režiser Matic Poropatič, ki je predstavil tudi oba glavna igralca, Davida Lindiča, ki je odigral vlogo ljubljanskega policijskega inšpektorja, in Kristjana Pavliča, ki se je izkazal v vlogi zasavskega kriminalista, je povedal, da je hvaležen vsem, ki so mu pomagali pri ustvarjanju filma. Narejen je bil v okviru ustvarjalnega društva Loke studio v sodelovanju s Mladinskim gledališčem Svoboda Trbovlje in Delavski domom Trbovlje.

Film odlikuje izjemen zasavski humor, ki je včasih malo grob, vendar ga Zasavci izredno dobro razumejo. Ustvarjalci so se znali izogniti plehkosti, prizori so duhovito posneti, ni grobega humorja. O vsebini nič več, predstav bo po celem Zasavju še dovolj, da si ga bodo lahko ogledali vsi, ki so zamudili premiero.

MP

Isti avtor