Policisti so pretekli teden preživeli precej mirno. Obravnavali so tri prometne nesreče in pet kršitev javnega reda in miru. Dvakrat so posredovali zaradi groženj, enkrat zaradi požara, droge, drogiranega voznika, poškodbe tuje stvari in nepravilno parkiranih vozil. Ukvarjali so se še z izgubljeno denarnico.


PP Hrastnik

V torek so policiste obvestili o požaru v enem izmed stanovanj, po prvih podatkih je zaradi ogorka zagorela sedežna garnitura. Požar, v katerem ni bil nihče poškodovan, so pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Posredovali so v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so posredovali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so posredovali zaradi suma kaznivega dejanja groženj, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka.

Občanu so zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

Obveščeni so bili o izgubi denarnice na avtobusu na relaciji TFK-ŽP Hrastnik. Policisti o tem še zbirajo obvestila.


PP Trbovlje

V torek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal nezanesljive znake vožnje, zaradi česar so mu odredili preizkus za ugotavljanje suma vožnje pod vplivom drog, kar je odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled. Ob pregledu dokumentacije so ugotovili, da vozi neregistrirano vozilo z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami. Voznika čaka postopek o prekršku.

V sredo so posredovali na območju Litije zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelja so pridržali, vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Trojanah, v kateri so bila udeležena tri vozila. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na vozilu na območju Hrastnika.

Obravnavali so prijavo kršitve javnega reda in miru v Zagorju, kjer so v postopku zasegli predmete, za katere sumijo, da gre za orožje. Predmete so poslali v preiskavo za izdelavo strokovnega mnenja. Po analizi sledi postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo avtobusa. Policisti so udeležencem ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so kaznivo dejanje grožnje na območju Zagorja ob Savi.

Obravnavali so prijavo o nepravilno parkiranih vozilih v Zagorju ob Savi, izdali so obvestili o prekršku.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo v Hrastniku. Policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus