sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Poletni festival hrastniške knjižnice

V Hrastniku so v Knjižnici Antona Sovreta od ponedeljka do srede pripravili Poletni festival hrastniške knjižnice. Tokrat je bila glavna tema festivala nogomet. Ob tem pa se je odvila še kopica drugih dogodkov.

V ponedeljek in torek so pripravili F.U.L. K.U.L. knjižnico (F. fantazija branja U. užitek L. listanje K. knjiga U.ustvarjanje L. ležalnik), obujali so stare igre, brali pravljice, reševali uganke.

Zvečer pa so na pogovornem in zabavnem večeru v prostorih knjižnice imeli glavno besedo nogomet in nogometaši. Za uvod so otroci iz Vrtca Hrastnik predstavili himno Nogometnega kluba Hrastnik, ki jo je napisal Damir Beganović). Udeležence je nagovoril župan Občine Hrastnik Marko Funkl. V pogovoru s poznavalci hrastniškega nogometa pa so se dotaknili zgodovine, sedanjosti in malo tudi prihodnosti nogometa v hrastniški dolini. V pogovoru so sodelovali predsednica NK Hrastnik Valentina Moljk, trener in nekdanji igralec Blaž Dvornik, ter dva poznavalca zgodovine Jože Premec in Venčeslav Cvelbar. Pogovor je vodila Irena Senčar. Za pogostitev so poskrbele članice Društva kmečkih žena in deklet.

V torek so pripravili ustvarjalno popoldne za otroke in odrasle: učenje risanja s Klaro Šlenc, peka mavričnih palačink z Matejo Audič iz Slaščičarskega ateljeja Matejka, dekoracije iz balonov s Simono Opresnik, izdelava nakita z Jasno Dvornik. Prvošolčki hrastniške osnovne šole so se predstavili s plesno točko in recitalom. Zabavni večer v knjižnici se je pričel z igrano predstavo strokovnih delavcev Vrtca Hrastnik Ronaldo špila za  Hrasnk avtorja Damirja Beganovića, potem pa sta obiskovalce razgrela stand up komik Sašo Stare in glasbeni gost Vili Resnik. Za okus so poskrbeli člani Funšterc teama Boben – Čeče.

V sredo so festival začeli z zaključkom projekta Hrastkova potujoča knjižnica 2023/2024. Pripravili so še pravljično urico za dedke in babice z vnučki, popoldan pa tržnico hrastniških društev, organizacij, malih podjetij ter predstavitev policije, gasilcev in reševalcev na hrastniški tržnici. Spremljevalni program je povezoval Matej Kaiser, nastopili so Zasavski country, Plesni krožek OŠ Hrastnik, Rudarska godba Hrastnik, Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Društvo mažorete Hrastnik in Goran Jamšek.

Savus

Foto: Mateja Podlogar


 

Isti avtor