V soboto, 12. novembra, je Društvo diabetikov Trbovlje obeležilo 50 let delovanja društva. V gledališki dvorani Delavskega doma so pripravili prireditev v počastitev njihovega praznika, in hkrati obeležili svetovni dan sladkorne bolezni, ki je bil 14. novembra.

Kulturni program smo zasnovali s poudarkom na prijetnem vzdušju in druženju z nastopi naših lokalnih glasbenikov in literatov. Nastopile so trboveljske mažorete, učenci in učenke OŠ Tončke Čeč Trbovlje, pihalni orkester Glasbene šole Trbovlje, Vokalna skupina Plavice in dva recitatorja. Predvajali so tudi film O sladkorni bolezni, ki so ga posneli učenci in učenke OŠ Tončke Čeč Trbovlje. Program je povezoval Mirza Ribič, ki je napovedi nastopajočih dopolnjeval z odkritji o diabetesu in podatki o svetovnem dnevu sladkorne bolezni.

Goste je pozdravila predsednica društva Cvetka Kozmus, ki je predstavila zgodovino društva in  dogodke, ki so pomembni za dobro delovanje in vpliv v lokalni skupnosti. Poudarila je pomen poučnega in pestrega programa in druženja. »Z vključevanjem članov naše društvo živi. Menimo, da smo velika družina, ki sodeluje, se uči, druži in se zna tudi sprostiti.  In tisto najpomembnejše – kako lažje je, če smo skupaj in trenutke izpolnimo z aktivnostmi, ki jih sami ne bi nikoli počeli,« je še povedala v svojem nagovoru.

S čestitkami  sta  udeležence nagovorila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ter predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton. Oba sta poudarila pomen delovanja društev in skrbi za naše zdravje. Na vabilo za udeležbo se je odzvala tudi predsednica Državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič, ki jih je zaradi zadržanosti pozdravila z video nagovorom. Zaključila je takole: »Spoštovani, želim vam lepo prireditev ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni in vam iskreno čestitam ob obeležitvi 50-letnice delovanja Društva diabetikov Trbovlje. Predvsem pa naj izkoristim to priložnost, da se vam zahvalim za vaše plemenito delo – še posebej na področju osveščanja o sladkorni bolezni, ki je izjemnega pomena.«

Za dolgoletno uspešno delo in vodenje Društva smo podelili Listino častnega člana Edvardu Berglezu, ki je v 14-letnem vodenju društva pustil dobro osnovo, da v društvu nadaljujejo z uspešnim delom.

CK

Foto: Društvo diabetikov Trbovlje


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekNovi pristopi izobraževanja v ZLU