sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pohod z rdečimi baloni

V Trbovljah že tradicionalno v soboto, 2. marca, organizirajo pohod z rdečimi baloni ob mednarodnem dnevu redkih bolezni. Ob 11. uri se bodo udeleženci zbrali pred stavbo Občine Trbovlje ter se po kratkem programu odpravili proti Delavskem domu.

Redke bolezni prizadenejo 7% celotnega prebivalstva, 75% vseh bolnikov je otrok, 80% vseh redkih bolezni pa je genetskega izvora. Dan redkih bolezni poteka na najbolj redek dan v letu, 29. februarja in je namenjen spremembi in izboljšanju življenja 300 milijonov ljudi po vsem svetu, ki živijo z redkimi boleznimi, kar predstavlja raznoliko skupino bolezenskih stanj, ki imajo pogosto skupne značilnosti kroničnega, napredujočega, degenerativnega in včasih življenjsko ogrožujočega poteka.

Letos so organizatorji k aktivnostim povabili vse osnovne in srednje šole ter vrtce iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika. Tako se bodo z rdečimi baloni sprehajali po Trbovljah, Hrastniku in Zagorju, ter ozaveščali ne le o redkih boleznih, temveč tudi o pomembnosti vključevanja in sprejemanja vseh otrok in odraslih s posebnimi potrebami.

Včeraj je bila za vse trboveljske otroke iz Vrtca Trbovlje od treh let dalje ter za prvo triado trboveljskih osnovnošolcev na ogled predstava Beseda, ples, glasba z naslovom Gospa Marija v izvedbi Glasbene šole Trbovlje, VDC Zasavje in Knjižnice Toneta Seliškarja. Z organizatorji letos poleg omenjenih šol in organizacij sodeluje veliko društev in zavodov ter posameznikov, ki se zavedajo pomena ozaveščanja o tej temi.

Savus

Foto: Pohod z rdečimi baloni


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor