ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Pohod na Čebine

Združenje borcev Trbovlje, Turistično društvo Trbovlje, Zasavski muzej Trbovlje in pokrajinski odbor Levice Zasavje so 17. aprila zvečer pripravili tradicionalni pohod na Čebine, s čimer so počastili 86. obletnico ustanovitve Komunistične partije Slovenije.

Pri novi Barličevi hiši so pohodnike pričakale članice in prostovoljci TDT, ki so jih pogostili z mandeljčki, metovo potico z ocvirki in jabolčnim zavitkom ter  kuhanim vinom in žganjem.

Na proslavi so zbrane pohodnike nagovorili nekdanji poslanec stranke Levica Primož Siter, podžupanja Vesna Jesih in predsednica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič. Slavnostna govornica je bila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, ki je povedala: »Tukaj se zdi, kot da se je zamrznil čas, da se ni nič spremenilo.« Predstavnica trboveljskih borcev Marija Govejšek pa je dodala, da bo še tako, kot je včasih bilo.

V kulturnem programu so nastopili pevka Eva Koprivšek Petkovšek, članice in člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje z recitali ter Moški pevski zbor Zarja, ki jih je na harmoniki spremljal Stane Tomc. Dogajanje pa je popestril tudi manjši požar, saj so se vnele bakle. Požar je pogasil prostovoljni gasilec PGD Klek.

Savus

Foto: FB TDT


 

Previous article
Next article

Isti avtor