Hrastničan Darko Jorgić, najboljši slovenski namiznoteniški igralec, je na turnirju v Macau na Kitajskem v petek, 21. aprila, v četrtfinalu izgubil z Japoncem Tomokazom Harimotom, tretjim na svetovni jakostni lestvici s 3 : 1.

Darko Jorgić je trenutno trinajsti na svetovni namiznoteniški lestvici, v Makau pa je pokazal zelo dober namizni tenis. Že na prejšnjem turnirju v Sinkjangu je prikazal dobro formo, vendar se je ustavil v drugem krogu. Tokrat je prišel v četrtfinale. V prvem krogu je zmagal s Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom, v drugem krogu pa je premagal petega igralca na svetu, Kitajca Liang Džingkuna.

V četrtfinalu pa ga je premagal Japonec Tomokazu Harimoto s 3:1 (8, -9, 5, 7). Harimoto je trenutno na tretjem mestu svetovne lestvice in dvoboj je bil nekakšna revanša za dvoboj na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je Hrastničan Japonca premagal. Tokrat ni šlo. Jorgić je za NTZS povedal: »Imel sem nekaj priložnosti, da bi še drugič premagal Harimota, predvsem v prvem nizu, v katerem bi lahko povedel z 1:0. Ampak dejstvo je, da je Harimoto res igral dobro, ves čas je bil agresiven tako z bekendom kot forhendom. Odlično mi je vračal servise, ni mi puščal udarcev in na koncu je zasluženo zmagal. Morda sem delal tudi preveč prvih napak, saj nisem našel pravih rešitev glede njegovega servisa, ki ga je izvajal drugače kot na olimpijskih igrah.« Kljub temu je bil zadovoljen po nastopu v Makau in preboja med osem najboljših igralcev na tem turnirju. Zmagal je v dvoboju s petim igralcem sveta, ki prihaja iz namiznoteniške velesile Kitajske.

Darko Jorgić ne bo igral na naslednjem močnem turnirju v Bangkoku, raje se bo malo spočil in se pripravil na najpomembnejše tekmovanje v letošnjem letu, svetovno prvenstvo v Durbanu v Južni Afriki, ki se bo pričelo 20. maja.

Savus

Foto: arhiv Savus