»Iščemo društva in posameznike, da skupaj zgradimo VIP mrežo podpornih storitev za zasavske uporabnike, vključujoč Litijo in Šmartno pri Litiji,« pravijo v VDC Zasavje .

Sredi julija bodo pripravili v novi izobraževalni sobi VDC Zasavje v Zagorju prvo predstavitev načrta sistemske graditve VIP zasavske mreže za izvajanja podpornih storitev za odrasle osebe s posebnimi potrebami v Zasavju.

VDC Zasavje se s 30. junijem namreč priključuje novo vzpostavljeni sistemski mreži izvajalcev podpornih storitev, ki pomeni nadaljevanje pilotnega projekta S teboj lahko po zasavsko. Do septembra verjamemo, da bomo izvedli vse birokratske postopke z dobrim sodelovanjem s CSD in Inštitutom RS za socialno varstvo.

Da bodo zasavski uporabniki imeli na voljo čim širšo izbiro v podporni mreži, pozivamo vsa zasavska društva, vključujoč Litijo in Šmartno pri Litiji ter posameznike, ki so se pripravljeni redno po pogodbi vključiti v zasavsko VIP mrežo podpornih storitev, da jih kontaktirajo na mail: spela.rezun@vdc-zasavje.si oz. pokličejo na 031 239 782 (vsak delavnik od 8.-16. ure).

Savus

Foto: VDC Zasavje