Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se približno 40 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva iz Zasavja na delo vozi v drugo statistično regijo – več kot 9600 samo v osrednjeslovensko statistično regijo. Velik odstotek teh dnevnih migrantov uporablja javni potniški promet in še nedolgo nazaj je veljalo, da je potrebno pri vsakem ponudniku (avtobus, vlak) kupiti svojo vozovnico. Od 1. avgusta naprej lahko potniki, ki uporabljajo javni potniški promet, na spletni strani Nomaga prvič kupijo tudi kombinirane enkratne, dnevne in tedenske vozovnice IJPP.

Število voženj pri tedenskih vozovnicah IJPP je neomejeno, sporočajo pri Nomagu, vozovnice pa bodo potniki lahko uporabljali za vožnjo z avtobusom ali vlakom. Vozovnice so neimenske in prenosljive, kar pomeni, da jih lahko uporablja več potnikov. Z začetkom avgusta lahko potniki na spletni strani ali prek mobilne aplikacije Nomago kupijo tudi vozovnice za nedavno uvedene hitre linije vseh slovenskih prevoznikov. »Kot edini od prevoznikov namreč omogočamo spletni nakup enkratnih, dnevnih, mesečnih in letnih vozovnic tudi potnikom, ki še nimajo kartice IJPP, saj jo lahko preprosto naročijo prek spleta,« je povedal Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga.

Nakup je poleg spleta možen tudi v poslovalnicah in prodajnih mestih družbe Nomago po Sloveniji, tudi v Hrastniku, Trbovljah in Zagorju.

Savus

Foto: arhiv Nomaga