sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Plesna skupina Face iz Litije

Zaposleni in uporabniki VDC Zasavje so se povezali z Osnovno šolo Litija in ustanovili plesno skupino Face. Za njimi so že trije nastopi, med katerimi velja izpostaviti nastop na plesni reviji v Ljubljani.

Naša plesna skupina deluje od septembra 2023 na OŠ Litija pod vodstvom Tjaše Dražumerič. V skupini sodeluje šest uporabnikov VDC Zasavja iz Enote Litija in trije učenci iz OŠ Litija v prilagojenem  programu. Povezali smo se v medsebojno sodelovanje, ker se nam zdi druženje zelo pomembno, predvsem zato, ker bo večina učencev v prihodnosti vključenih v enoto Litija. Na ta način bo zanje prehod v drugo okolje po končanem šolanju lažji. Družimo se eno uro vsak četrtek na šoli.

Za nami so že trije nastopi. Najpomembnejši je bil 25. marca v Kulturnem centru v Litiji, kjer je potekala območna plesna revija Plesni bazar 2024. Zaplesali smo plesno miniaturo Mi in vi. Plesalci so se na odru odlično predstavili in za svoj nastop prejeli bučen aplavz ter se uvrstili na regijsko plesno revijo. Ta je potekala v torek, 7. maja, v Španskih borcih v Ljubljani z naslovom Preplesavanja 2024, koordinacija osrednja Slovenija. Tja smo se peljali z avtobusom in na nastopu uživali, prav tako je bil aplavz v tako veliki dvorani nepozaben. Sedaj pa potrpežljivo čakamo na rezultate.

Delovanje skupine Face omogoča JSKD – Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti ter OŠ Litija, ker omogočajo vaje v njihovih prostorih ter VDC Zasavje.

Sonja Firm, mentorica VDC Zasavje

Foto: VDC Zasavje


 

Previous article
Next article

Isti avtor