četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

55 let od mature na TSŠ

Pomladanski čas je tudi čas za obujanje spominov. Marsikatera generacija osnovnošolcev in srednješolcev se sreča na obletnicah. Nekatere so desetletne, druge precej višje. Takšno je bila tudi srečanje maturantov Tehniške srednje šole Trbovlje, ki so opravili maturo leta 1969.

Leta 1965 nas je začelo obiskovati prvi letnik Tehniške srednje šole Trbovlje 34, leta 1969 nas je opravilo maturo 21. Maturanti smo bili ponosni ob opravljenem zrelostnem izpitu in smo v veselem razpoloženju predali ključ naslednikom (foto 1).

 

Maturanti Tehniške srednje šole Trbovlje- strojni oddelek smo letos praznovali 55 obletnico mature. Pred petimi leti, leta 2019, na 50. obletnici mature, smo si ogledali novo šolo, ki se sedaj imenuje Srednja tehnična in poklicna šola Trbovlje, in si ogledali njihove delavnice. Spomine smo obujali v K5 (foto 2).

Na 55. obletnici smo se zbrali v gostilni Brin. Veseli smo bili prihoda profesorjev Ivana Mlinarja, ki je bil naš razrednik prva tri leta in Franca Pešca, ki je bil naš razrednik v četrtem letniku.

Druženje je bilo zelo zanimivo. Vsi smo se strinjali naj organizatorji druženje spet organizirajo že naslednje leto.

Olga Kos

Foto: osebni arhiv


 

Isti avtor