nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Pisma za starostnike

Učenke in učenci Osnovne šole Ivana Kavčiča z Izlak in Podružnične šole Mlinše tudi v času šolanja na daljavo s svojimi učiteljicami in učitelji izvajajo nekatere aktivnosti, s katerimi razveseljujejo starejše. Že septembra so s pismi obdarovali vse varovance v domovih starejših občanov v Hrastniku, na Izlakah in v Trbovljah, ta mesec pa so izvedli že drugo akcijo z naslovom Tudi to bo minilo, v okviru katere so pisma in slike spodbude poslali v Dom starejših občanov Polde Eberl – Jamski na Izlakah. Naredili so tudi kratek film.

Za akciji so se odločili, ko so se v okviru predmeta knjižnično-informacijska znanja in interesne dejavnosti mladi knjižničarji pogovarjali o pomenu poštnih storitev in komunikacije v našem življenju.

»Obdobje epidemije covid-19 je pustilo in še pušča svoj pečat tudi pri nas, v Zasavju, saj je v naših treh domovih za starejše občane veliko starostnikov potisnjenih v globoko osamljenost. Tako smo se vsi skupaj strinjali, da se pridružimo medgeneracijskemu sodelovanju in z našimi narisanimi oziroma napisanimi pozdravi okrasimo kakšen osebni kotiček ter pobožamo marsikatero osamljeno dušo varovancev naših zasavskih domov.

Z učenci od 1. do 9. razreda smo pošteno zavihali rokave in oboroženi z ustvarjalnim navdihom risali risbe ter pisali razglednice in pisma, katerim smo priložili še lično izdelane rožice učencev neobveznega izbirnega predmeta umetnost.

Vse izdelke smo ob svetovnem dnevu pošte razposlali med domove za starejše občane na Izlakah, v Hrastniku in Trbovljah, da bi tako razveselili naše sokrajane, jim na obraz naslikali nasmeh in v očeh prižgali iskrice upanja. Povabili smo jih, naj nam tudi oni kaj napišejo, in jim obljubili, da jih takoj, ko bodo razmere to dopuščale, obiščemo, jim kaj prijetnega preberemo, se z njimi pogovorimo ali jim kako drugače pomagamo.

V znak podpore projektu in v zahvalo za povabilo k sodelovanju smo naše izdelke fotografirali in posnetke naslovili tudi na organizatorja akcije, Pošto Slovenije, s čimer smo jim želeli pokazati, kako znamo učenci in učitelji naše šole vedno znova stopiti skupaj ter s prijazno gesto razveseliti sočloveka,« pravijo v šoli.

S svojimi izdelki so razveselili starostnike, ki so se jim zahvalili za lepo gesto. Tako iz hrastniškega kot tudi izlaškega doma so učenkam in učencem poslali tople besede zahvale, v katerih je mogoče prebrati, kako toplo jim je bilo pri srcu ob prebiranju pisem in gledanju risbic.

Savus

Foto: arhiv šole

 

Isti avtor