V soboto, 24. avgusta, so se hrastniški invalidi srečali na tradicionalnem pikniku, ki so ga letos organizirali pri Lovski koči na Kopitniku. Nabralo se jih je za dva avtobusa, ki sta jih do pol dvanajste pripeljala na lokacijo. Ko so se posedli okrog koče, je zaigrala prijetna glasba in potem je posijalo še sonce, tako da so druženje označili kot zelo prijetno.

Tudi za hrano je bilo odlično poskrbljeno, pravijo, dobili so zajetno porcijo specialitet z žara in prilogo. Po kosilu je predsednik Rajko Žagar, ki je do tedaj skrbel za organizacijo in tekoč potek piknika, našel minutko časa za zares kratek in jedrnat pozdravni govor.

Kljub temu, da so se dobro najedli, se je kar hitro napolnilo plesišče. Plesalke in plesalci so se kar naprej menjavali na plesišču, se malo odpočili ob pijači in slanem prigrizku in nato nadaljevali sukanje ob dobri glasbi. Pri nekaterih mizah pa so potekali zanimivi in najbrž tudi hudomušni pogovori, saj se je ves čas slišal glasen smeh.

Seveda tudi brez petja na takšnem veselem dogodku ne gre, zapeli so kar nekaj tako slovenskih kot tudi dalmatinskih pesmi. Dobre volje res ni manjkalo, pravijo.

NM

Foto: arhiv DI Hrastnik