V Tacnu so na savskih brzicah izpeljali prvo slalomsko tekmo v letošnjem letu, ki so se je razveselili prav vsi tekmovalci. Manj pa gledalci, saj so organizatorji upoštevali varnostne ukrepe. Pokal za najhitrejšega tekmovalca dneva se je nič presenetljivo imenoval »korona pokal«.

Šel je v roke Hrastničana Petra Kauzerja, ki je kot najhitrejši kajakaš na tekmi seveda postavil tudi najhitrejši čas dneva. Med kajakašicami je zmagala Urša Kragelj, med kanuisti Jure Lenarčič, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar. Za uvrstitev je štel boljši rezultat dveh voženj.

Tekma po dolgem času izolacije je tekmovalcem prišle še kako prav. Tacenska proga bi morala gostiti najboljše slovenske slalomistke in slalomiste na divjih vodah že pred dvema mesecema. Proga je bila v času omejitev zaprta, tekmovalci in tekmovalke so se morali znajti kot so vedeli in znali. Na različne načine so skrbeli predvsem za telesno pripravljenost in skušali  ohraniti občutke na vodi. Peter Kauzer je imel v Hrastniku pravzaprav za te čase izjemno dobre pogoje za trening, saj je lahko veslal na Savi in uporabljal klubski fitnes.

Peter Kauzer je v kategoriji kajakašev zmagal s prednostjo 67 stotink sekunde pred Martinom Srabotnikom, tretji je bil Žan Jakše. Za spletno stran Kajakaške zveze Slovenije je Kauzer povedal: »Tekme so se začele. Vse skupaj je bilo organizirano zelo na hitro, tako da se na tekmo niti nisem posebej pripravljal. Situacija je čudna, ampak kaj moremo. Virus je ohromil cel svet, upam, da se bodo stvari počasi začele umirjati, čeprav bolj slabo kaže. Luštno je biti v tekmovalnem ritmu, oziroma ga začeti. Upam, da bodo izpeljali vsaj nekaj tekem, v nasprotnem primeru je moj fokus še vedno naslednje leto in olimpijske igre v Tokiu.«

Savus

Foto: arhiv KZS/Nina Jelenc