četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Peter Kauzer odlično v Nemčiji

V Augsburgu v Nemčiji so na olimpijski progi pričeli letošnje tekme svetovnega pokala slalomu na divjih vodah. Peter Kauzer se je na prvi tekmi izkazal s tretjim mestom in potrdil, da je v vse boljši formi.

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v Augsburgu je Hrastničan Peter Kauzer zasedel tretje mesto. Dva meseca pred OI v Parizu je pokazal, da je še vedno močno konkurenčen v svetovni konkurenci najboljših kajakašev. Le za 1,03 sekunde je zaostal za zmagovalcem Felixom Oschmautzem iz Avstrije, drugi je bil Novozelandec Finn Butcher, ki je zaostal za šest desetink sekunde. Prav vsi so si prislužili tudi kazen dveh sekund. Brez dotika bi torej Peter gladko zmagal.

Po koncu finala je bilo kar pestro. Kauzer je bil po koncu tekme na nehvaležnem četrtem mestu. Vendar so sodniki po ogledu posnetka dodelili kazen 50 sekund Italijanu Giovannu De Gennaru in tretje mesto je bilo njegovo. Enaka kazen je doletela tudi Žigo Lina Hočevarja, ki je z zaostankom 47,90 sekunde končal kot osmi. Je pa zato mladenič naslednji dan zmagal na kanuistični tekmi.

Peter Kauzer se je v finale uvrstil z osmim časom polfinala, v kvalifikacijah pa je bil še boljši. S tekmovanjem je bil zimzeleni Hrastničan zalo zadovoljen. Po finalu je delal: »Vesel sem, da sem prišel na tretje mesto. Že v polfinalu sem imel težave s kombinacijo vrat 11 in 12. Do tam sem bil dobro na poti, potem pa sem se poskušal umiriti in normalno odpeljati vratca na široko. Naredil se mi je vrtinec, malo me je prestavilo nižje, tako da sem udaril količek. To je Augsburg, voda se zelo spreminja, podobno kot v Tacnu. Iz vožnje bi lahko iztržil več, lahko bi se morda boril celo za zmago.«

Savus

Foto: Samo Vidic/Red Bull, arhiv Savus


 

Isti avtor