četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Hana Strakušek evropska podprvakinja

V Osijeku na Hrvaškem je potekalo Evropsko prvenstvo. Mladinke so se pomerile v tekmovanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju, Trboveljčanka Hana Strakušek je osvojila srebrno kolajno.

Z odličnim streljanjem in 585 krogi zadetimi krogi je Hana Strakušek že v predtekmovanju izenačila slovenski državni rekord in si s četrtim mestom priborila nastop v finalu. Tudi obe preostali članici ekipe, Kisovčanka Nika Skubic in Vita Jakše sta z zelo solidnima nastopoma ter s 577 in 568 krogi  (18. in 45. mesto posamično) prispevali k novem ekipnemu državnemu rekordu in odlični ekipni uvrstitvi na 6. mesto.

Na strelišču Pampas v Osijeku je Hana Strakušek odlično nastopila tudi v finalu. Vodila je do samega finiša tekme, na koncu pa je Norvežanka Caroline Finnestad Lund izjemno odstreljala zadnje strele. V zadnjem je ustrelila 10,6, Hana pa 10,3 in tako zgrešila zlato kolajno le za 0,5 kroga. Tudi srebrna kolajna je fantastičen uspeh za slovensko strelstvo!

S 456,5 kroga je Hana popravila tudi slovenski finalni državni rekord. Hanina srebrna kolajna je po Debevčevem bronu iz leta 1983 sploh prva slovenska posamična kolajna z malokalibrsko puško v trojnem položaju v mladinskih kategorijah na evropskih prvenstvih.

Savus

Foto: Zajem zaslona ESC, Oto Strakušek


 

Isti avtor