Na Zimski jamatlon se je doslej prijavilo 23 ekip s kar 89 udeleženci. Perkmandeljc je z odzivom več kot zadovoljen, v jami si je pripravil legelštul, gleda v lampo, ki se počasi ziba nad njegovo glavo, v roki pa ima … (minister za zdravje sporoča, da je pitje nezdravo …). Bedenikovi so se okrepili še z mularijo.

89 že prijavljenih

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 89 udeležencev, ki so se prijavili v 23 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe: Thinske rože pa žalski hmel, Keramičar doktorca skor orn privatnik skor ž dohtar pa samski, Dva hladna špricerja, Štajgerce, Glava družine Bedenik s pomočniki, Bedenikove babe I in II, Bedenekovi deci, Bedenekovi prštulenci I in II, Tršice, Najstarejši Bedenik s prštulenko, Bedenikovi mulci in ta mladi I in II in Jamski trdoživci. Ekipe Bedenikovih so se okrepile še z mularijo.

Prijavili so se tudi jamatlonski veterani Jamski trdoživci, ki bodo nastopili z isto zasedbo kot na poletnem jamatlonu. Čeprav ponavadi člani ekipe po prihodu iz jame zginejo ko kafre, se jih ponovno veselimo, da bodo v naši družbi.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Kisovec, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Celje, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Laze v Tuhinju, Litija, Log pri Brezovici, Makole, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Polzela, Radeče, Srednja vas pri Kamniku, Studenec, Velenje, Vransko, Žalec.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Poletje je mimo in cene prijavnine niso več stopljene. Pa vendar so še vedno ugodne, za 10 evrov nižje, kot bodo zadnji mesec pred zimskim jamatlonom. Izkoristite ugodne prijave. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus