Liga Lepota in zdravje
Trboveljske nogometašice, ki bodo igrale v ŽNK Trbovlje, bodo 9. septembra pričele igrati v Ženski nogometni ligi Lepota in zdravje. Žreb razporeda tekmovanja bo 15. avgusta, poleg trboveljskega kluba pa bodo nastopale še ekipe: Radomlje, Grosuplje, Ilirska Bistrica, Škofja Loka, Ajdovščina, Moravče, Vir pri Domžalah, Bled in Medvode. Trboveljčanke bodo domače tekme igrale na stadionu Rudarja v Trbovljah.

Začetek treningov

Dekleta bodo pričele s treningi 17. avgusta ob 19.30 uri (mladinke od 14 do 17 let in članice 17+) na stadionu Rudarja v Trbovljah. V klubu vabijo vse, ki bi rade igrale nogomet, da se jim pridružijo. ŽNK Trbovlje je edini ženski nogometni klub v Zasavju v okolico 40 km. V klubu bodo pripravili tudi nogometno šolo za deklice deklice od 5. do 14. leta starosti. S šolo bodo pričeli 5. septembra, nekaj promocij ženskega nogometa pa so v klubu že pripravili. Med drugim so se predstavili tudi v OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah. Jeseni bodo vse ekipe kluba trenirale na Rudarju, pozimi pa bodo treninge prestavili v telovadnico. Več informacij klub objavlja na svoji facebook strani.

Ženski nogomet vse bolj popularen

V Evropi se z ženskim nogometom ukvarja kar 1,27 milijona registriranih igralk. Njihovo število se izjemno hitro veča, lani jih je bilo registriranih kar za desetino več kot leto prej. Slovenke niso od muh, saj so lanske kvalifikacije za Euro 2017 sklenile na tretjem mestu. Slovenska ženska reprezentanca na Fifini lestvici trenutno zaseda 57. mesto, moška reprezentanca pa je na tej isti lestvici trenutno na 56. mestu.

V Sloveniji je registriranih 2173 igralk, kar je 17 odstotkov več kot sezono pred tem. V Zasavju bodo letos registrirali igralke v ŽNK Trbovlje in zanimanje za vključitev v klub je veliko. V Sloveniji je trenutno aktivnih okrog 30 sodnic in 75 trenerk, ki se predstavljajo v različnih vlogah in tekmovanjih. V Trbovljah bosta strokovno delo v klubu vodila Hajrudin Ibrakić in Tjaša Sotlar.

ZT

Prejšnji članekZagorska noč
Naslednji članekObčina Trbovlje prodaja škodo