nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Otvoritev novih prostorov ZLU

Na Cankarjevem trgu v Zagorju so v četrtek, 21. aprila, pripravili slovesnost ob predaji novih prostorov Zasavski ljudski univerzi, ki je v Zagorju našla novo domovanje v stavbi na številki 4.

Gre za obnovljeno stavbo, kjer je kar pol stoletja domovala Glasbena šola Zagorje (ta se je selila v bivšo Sveo), sedaj pa energetsko obnovljena in prenovljena v notranjosti nudi odlične pogoje za izobraževanje odraslih. S selitvijo z Grajske ulice na Cankarjev trg je ZLU dobila več učilnic in pisarn. Na skoraj 340 kvadratnih metrih imajo tako urejenih 6 učilnic, učno kuhinjo z zbornico, središče za samostojno učenje, 5 pisarn, ločene sanitarije, prostor za arhiv. Na voljo so tudi tri učilnice v pritličju, ki so primerne za invalide. Stavba v celoti meri 664 kvadratnih metrov.

Kot je v nagovoru povedala direktorica ZLU Polona Trebušak se zgodovina ponavlja, sanje pa se uresničujejo. »Pred 24 leti je imela takratna Revirska delavska univerza v Trbovljah na voljo dve pisarni in nič učilnic. Občina Zagorje ob Savi je že takrat prisluhnila stiski in v brezplačno uporabo ponudila dodatne prostore v rudniški graščini, ki so zadoščali dolga leta,« je med drugim povedala direktorica in dodala, da so se potrebe po več prostorih pojavile že pred leti.

Od novembra lani do sredine letošnjega februarja je potekala prenova in selitev v prostore, ki so jih danes slovesno odprli. Zasavska ljudska univerza ima sicer sedež še vedno v Trbovljah, na Trgu svobode 11 a.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je med drugim povedal: »Z direktorico Polono Trebušak sva našla pozitivno energijo za ureditev sodobnih prostorov tako za zaposlene kot za uporabnike, saj se vsi zavedamo, da je eden najpomembnejših pogojev za razvoj uspešnega Zagorja kvalitetno izobraževanje.«

Za kulturni program so poskrbeli malčki iz Vrtca Zagorje, Glasbena šola Zagorje, Glasbena šola Trbovlje in učenke in učenci OŠ dr. Slavka Gruma, ki se izobražujejo v neposredni bližini Zasavske ljudske univerze na drugi strani Cankarjevega trga.

Savus

Foto: Občina Zagorje


 

Isti avtor