V športnem parku na Logu so 11. oktobra odprli novo otroško igrišče. Trak so skupaj prerezali hrastniški župan Marko Funkl in otroci iz Vrtca Hrastnik. Novo centralno otroško igrišče so oblikovali po podobi hrastniških znamenitosti.

Najmlajši občani hrastniške občine so dobili nov prostor, namenjen le njim. Novo otroško igrišče je posebej za občino Hrastnik oblikovalo podjetje Ecoplay v podobi hrastniške graščine Vila de Seppi, ki je bila po vzoru italijanskega gradu Miramar zgrajena leta 1894. Poleg graščine je postavljen tudi lesen vlak z didaktičnimi igrami kot spomin na vlak, ki je leta 1849 prvič peljal mimo Hrastnika in mestu odprl vrata v svet.

»Igrišče je namenjeno otroški igri in je kraj, kjer lahko otroci razvijajo svoje motorične sposobnosti in socialne veščine. Najbolj pa smo ponosni na to, da se igrišče ponaša tudi s prvo certificirano gugalnico za gibalno ovirane otroke v mestu, ki jim bo ponudila dodatno možnost igre ter vključevanje v družbo,« je ob otvoritvi povedal župan Marko Funkl.

Unikatna oblika igrišča so dosegli s kombiniranjem lesa robinije in polietilena na varen in kvaliteten način, saj se materiala lahko v celoti reciklirata. Zasnova stranic, ki so v celoti izdelane iz polietilena, je novost na slovenskem trgu, saj se bo v katalogih pojavila šele v naslednjih letih.

Novo podobo igrišča je zaokrožila tudi ureditev okolice. »Na novo smo zasadili živo mejo iz lovorikovcev, posadili hitro rastoče drevo catalpa, na vstopni točki na igrišče pa smo oblikovali cvetočo gredico, ki da igrišču poseben čar. Postavili smo tudi barvito tablo z navodili za pravilno uporabo igral,« so sporočili z občine. Vrednost celotne naložbe znaša nekaj manj kot 85 tisoč evrov, v naslednjem letu bo igrišče dobilo še sodobno urbano opremo.

Na otvoritvi, kjer so v sodelovanju z Vrtcem Hrastnik, Mladinskim centrom Hrastnik in OZPM-jem za otroke pripravili zabavno-ustvarjalni program, so se zahvalili tudi Zavarovalnici Triglav, Steklarni Hrastnik in Mercatorju, saj je projekt zaživel tudi z njihovo pomočjo.

Na občini si želijo, da bi igrišče še leta ostalo takšno, kot je: »Skupaj poskrbimo za to, da bo igrišče stična točka vseh generacij, da bo to prostor, kamor se bodo tako otroci kot njihovi starši z veseljem vračali in tu preživeli popoldneve, uživali v brezskrbni igri ter sklepali nova prijateljstva. Poskrbimo, da bo igrišče zgledno, varno in čisto.«

Savus

Foto: Občina Hrastnik