Po nekaj koncertih za prvomajske praznike se za skupino Orlek v juniju začenja prava koncertna sezona, sploh v primerjavi za zadnjima dvema poletjema, ki sta bili močno okrnjeni zaradi epidemije.

Najprej bodo v dobro voljo spravljali vse prisotne to soboto, 4. junija, na mednarodnem srečanju motoristov Feistritz Bikers Bunch v Ilirski Bistrici. Nato bodo poskušali razvedriti vse od kolesarjenja utrujene in ostale obiskovalce na Poli maratonu na Ptuju 18. junija. 24. junija bodo igrali v Radovljici na koncertu 10. Radolška 10ka in v počastitev Dneva državnosti, 29. junija pa še na občinski proslavi v Hrastniku, ki bo tematsko rudarsko obarvana, saj v Hrastniku letos praznujejo 200. letnico rudarjenja. Ob zaključku prireditve se jim bo na odru pridružila tudi Rudarska godba Hrastnik in morda še kdo.

Dejavni pa bodo tudi v juliju in avgustu. 2. julija bodo igrali v Medenem vrtu v Šenčurju pri Kranju na Medenem festivalu. Teden kasneje bodo gostovali v Avstriji v Šentjakobu v Rožu, 16. julija pa na Šmohorju nad Laškim na zaključku planinskega pohoda Pivovarne Laško – Gremo v hribe.

V avgustu pa jih bodo lahko poslušalci videli v živo 13. avgusta v Kuore Sa v Breginju na festivalu Poletje v Kotu, 20. avgusta na Gradu Turjak, morda pa letos uspe tudi koncert ob koncu avgusta na zaključni prireditvi Festivala Čipkarija v Idriji, ki je bil zaradi epidemije odpovedan že dve leti zapored. Poleg vseh naštetih, pa bodo igrali tudi na nekaj zasebnih dogodkih.

Dokumentarni film o skupini Orlek: Knap’n’roll avtorice Maje Pavlin v produkciji RTV Slovenija pa je sprejet v tekmovalni program filmskega festivala Dok’n’ritam v Beogradu, ki bo potekal od 14. do 17. junija. Projekcija filma bo v petek, 17. junija.

Savus

Foto: skupina Orlek