Društvo U3 univerza za tretje življenjsko obdobje Zasavska regije je v sredo, 26. oktobra, organiziralo predavanje Ohranjanje duševnega zdravja s poudarkom na starostnikih. Predavanje so izvedli na pobudo predsednice društva Zvonke Selan, k sodelovanju pa povabili tudi Zdravstveni dom Trbovlje.

V prizadevanju po čim večji informiranosti in ozaveščanju občanov Zasavja smo na predavanje povabili predstavnico društva Šent Rebeko Novak, predstavnico društva Ozare Marjeto Ocepek in predstavnico NIJZ Marušo Bertoncelj, ki je hkrati tudi regijska koordinatorka za duševno zdravje v programu Mira.

Na predavanju sta sodelovali tudi koordinatorka Centrov za socialno delo Zasavje Tjaša Gros, in koordinatorka Centra za duševno zdravje Trbovlje Kristina Kos, ki je s sočutnim pristopom in optimističnim pogledom na tematiko navdušila obiskovalce.

Udeleženci predavanja so dobili izčrpne informacije kako pomagati sebi in svojim bližnjim, na koga se obrniti, koga poklicati ter kako ravnati, če opaziš nekoga, ki se znajde v duševni stiski. Predavanje je doseglo svoj namen, saj je bila predavalnica Delavskega doma Trbovlje nabito polna.

Duševno zdravje je pereča tema, ki se dotakne prav vsakogar. Zato v Društvu U3 načrtujemo ponovno izvedbo delavnice za člane Društva U3 na temo Ohranjanje duševnega zdravja .

Zvonka Selan

Foto: Društvo U3