V teh dneh Perkmandeljc vsako jutro ob dišeči kavi najprej pregleda, če je prišla kakšna nova prijava za Zimski jamatlon, ki bo letos 3. decembra. Veseli se starih znancev in tudi novih obrazov jamatlonk in jamatloncev.

Doslej si je soboto, 3. decembra, na koledarju označilo že 129 udeležencev, ki so se prijavili v 32 ekipah. Prijavljenih je 72 jamatlonk in 57 jamatloncev. Poglejmo nekaj zadnjih prijavljenih ekip. Na Zimski jamatlon se že pripravljajo članice in člani ekip Kvartet pogumnih, Ko to tamo pjeva, Mi trije pa dva žabarja, Jamske pume, Floharca, Gaunarji, Banda kurja. Pridejo tudi Šalabajzerji, pa Banda šalabajzerska in Banda šalabajzerska nesposobna. Nazadnje sta se prijavili ekipi Dva mandelca pa tri fafle (res, v ekipi sta dva mandelca in tri fafle. Preverjeno) in Sv. Barbara in afriški gamsi (nenavadno ime ekipe še raziskujemo).

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Trbovlje, Dobovec, Zagorje, Izlake, Litija) in iz naslednjih krajev: Artiče, Bled, Borovnica, Buče, Gabrke, Griže, Herinja vas, Jesenice, Koper, Kranj, Ilirska Bistrica, Laško, Laze, Ljubljana, Loka pri Zidanem Mostu, Maribor, Medvode, Nova Gorica, Podčetrtek, Ponikva, Preddvor, Slatina v Rožni dolini, Sovodenj, Stara Loka, Šempas, Verdun pri Uršnih selih, Vransko, Zdole, Zgornja Besnica, Zminec, Zreče. Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji.

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje.

Savus

Foto: arhiv Savus