V Pragerskem je 27. in 28. avgusta potekalo 32. državno prvenstvo v streljanju s puško in pištolo na 50 metrov. SD Kisovec sta zastopali kadetinja Nika Skubic in mladinka Tija Šiles. V dvodnevnem tekmovanju sta se dekleti izkazali z zbranostjo in mirno roko, kar je pogoj  za odlične rezultate.

V soboto sta Tija Šiles in Nika Skubic nastopili v disciplini 60 leže. V zahtevnih vremenskih razmerah je veter naredil tekmovanje izredno zanimivo, saj je od tekmovalcev zahteval, da pokažejo vse svoje znanje. Tekmovalki sta bili kos tudi tem razmeram in dosegli odlična rezultata. Pri kadetinjah je Nika Skubic postala državna prvakinja, Tija Šiles pa je pri mladinkah stopila na tretjo stopničko. Že prvi dan sta dekleti dokazali, da nista zastonj članici mladinske reprezentance Slovenije.

Olimpijska disciplina – trojni položaj 3 x 20 (kleče, leže, stoje), je bila na sporedu v nedeljo. Tudi v tej disciplini sta pokazali, da še kako dobro obvladujeta svoji puški. Nika je v tej disciplini postala državna podprvakinja in že v krstni sezoni pokazala svoj razkošen talent in potencial. Tija je prav tako v krstni mladinski konkurenci drugi dan tekmovanja še enkrat osvojila tretje mesto. Obe dekleti imata pred seboj lepo prihodnost, mnogi trenerji in tekmovalci državne reprezentance so komentirali, da njun čas za največje tekmovalne uspehe, tudi mednarodne, prihaja že v naslednji sezoni. Ta se prične že v mesecu oktobru letos. Veliko pohval je prejelo tudi društvo za odlične dosežke in odlično delo.

Tija Šiles in Nika Skubic sta z reprezentanco Slovenije od 21. do 24. julija nastopili na Grand Prix Novi Sad 2022 v Novem Sadu v Srbiji. Tudi v mednarodni konkurenci sta se odlično znašli in dosegli odlične rezultate, pa čeprav so bili pogoji za tekmovanje vse prej kot idealni, temperature zraka so se gibale vse do 44 ˚C.

Savus

Foto: SK Kisovec