1. B DRL – 1.krog

RK Dol TKI Hrastnik : RK Sevnica 37:31 (19:13)

V prvem krogu državnega prvenstva v 1. B DRL so v dvorani Dolanka domači rokometaši osvojili prvi par točk. Odličen začetek prvenstva s precej spremenjeno ekipo pod vodstvom trenerja Gregorja Peska.

Dol pri Hrastniku, 10. 9. 2022 – Športna dvorana Dolanka, gledalcev 120, sodnika Dušan Deržek  in Franc Lesar.

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (3 obrambe), Nunčič (11 obramb), Šubaj, Prah, Galić, Jager 2, Ajdari 3, Zobarič 1, Omahen, Hočevar 5, Moljk, Zupanc 5 (1), Blagotinšek 2, Simončič 5, Sihur, Cigler 7, Sivka 5 (2), Šuntner 2. Trener Pesko

RK Sevnica: Daks (1 obramba), Bezjak (3 obrambe), Hajduk (4 obrambe), Puc 3, Kolman 2, Pinterič 6, Mrgole 5 (1), Gerjovič, Kovačič, Zbašnik, Vidmar 7, Mastnak 1, Koritnik 2, Kuhar 1, Verstovšek 1, Kozole 3. Trener Čop

Sedemmetrovke: RK Dol 3 (3), RK Sevnica 2 (1), izključitve: RK Dol 14 minut, RK Sevnica 10 minut

Dolski rokometaši si lepšega uvoda v novo sezono ne bi mogli bolj zaželeti. V 1. krogu v 1. B DRL so v soboto v Dolanki gostili sevniške rokometaše in zanesljivo prišli do prvih točk.

Pred pričetkom tekme so rokometaši in domači navijači izkoristili priložnost in se igralcema, ki sta vsak v svojem obdobju zaznamovala svojo rokometno pot v dolskem klubu, kapetanu Gregorju Klepeju in Klemnu Brileju, ob zaključku njune igralske poti zahvalili za prispevek in ju počastili s skromno pozornostjo.

Prvi del prvega polčasa je bil precej izenačen, gostje pa so dolgo držali korak z domačini. Potem pa so kemičarji prestavili v višjo prestavo in pri vodstvu 15:12 poskrbeli za delni izzid 4:0 ter na odmor odšli z prednostjo šestih zadetkov. Odlično je delovala domača obramba z vratarjem Klemnom Nunčičem na čelu, v napadu pa domači strelci z Lukom Ciglerjem v glavni vlogi..

Tudi v drugem polčasu domači niso popuščali, razmerje sil na igrišču se ni spremenilo. Prednost je vztrajno naraščala, zato je dolski trener Gregor Pesko dal priložnost tudi mlajšim in igralcem z manj minutaže. Ti so jo dobro izkoristili, in čeprav so gostje v zaključku tekme omilili visok poraz, so bili domači ob koncu tekme s tribune nagrajeni z glasnim aplavzom. Čestitke ob zmagi si zaslužijo poleg že omenjenega Ciglerja tudi vsi ostali, ki so v soboto zvečer stopili na parket dvorane Dolanka …

V 2 krogu, ki bo na sporedu že v sredo 14. oktobra ob 19.30 uri, kemičarji pričakujejo pod streho dvorane Dolanka rokometaše iz Velike Nedelje.

Zoran Zore

Foto: fb RK Sevnica