Med 21. in 24. marcem so imeli policisti na območju Zasavja res veliko dela. Prepiri, pretepi, nedostojno vedenje pa tudi zaseg prepovedanih drog in tatvine ter prometne nesreče.

PP ZAGORJE

Torek, 22. 3. 2022

Policisti so odvzeli prostost 39-letniku in pri njem na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli okoli 15 gramov prepovedane droge. Šlo je za kokain in heroin ter pripomočke za preprodajo prepovedane droge. Osumljenega so zaradi suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče, še eno nesrečo z materialno škodo so obravnavali dan kasneje, torej v sredo, 23. marca.

Četrtek, 24. 3. 2022

Policisti so bili obveščeni o sporu med občanoma, obvestila o dogodku še zbirajo. Obveščeni so bili tudi o nasilju v družini, tudi v tem primeru obvestila še zbirajo in bodo o ugotovitvah obvestili prisotno državno tožilstvo.

PP TRBOVLJE:  

Ponedeljek, 21. 3. 2022

Na parkirnem prostoru v Trbovljah sta se sporekla in žalila občana. Policisti bodo po zbranih obvestilih izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Torek, 22. 3. 2022

Zaradi alkohola je gost v gostinskem lokalu kršil javni red in mir in razbil steklo na vhodnih vratih. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo in izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Sreda, 23. 3. 2022

Na policijsko postajo se je zglasila oseba pod vplivom alkohola, ki je želela razgovor s policisti. Pri opravljanju razgovora se je pričela nedostojno vesti, vpiti in kriliti z rokami, ukazov policistov, naj se umiri, pa ni upoštevala, zato je bilo odrejeno pridržanje na podlagi Zakona o prekrških.
Na parkirišču pred gostinskim lokalom se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročitelj zapustil brez nudenja podatkov udeležencu. Policisti so kršitelja izsledili, opravili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je imel v izdihanem zraku 0,74 mg/L alkohola. Zaradi nepravilnega premika vozila in pobega s kraja prometne nesreče bo kršitelj dobil odločbo o
prekršku.
Policisti so obravnavali še kršitev nočnega miru in počitka v stanovanjskem bloku, kjer je občanka poslušala glasbo in motila ostale stanovalce. Kršiteljico bo preglasna glasba udarila po žepu, saj bo dobila denarno kazen.

Četrtek, 24. 3. 2022
Kljub temu, da v Sloveniji velja splošna prepoved kurjenja v naravi, je občan zakuril vejevje. Policisti bodo o kršitvi obvestili pristojni prekrškovni organ.

PP HRASTNIK

Ponedeljek, 21. 3. 2022

Občani so policiste obvestili o penjenju reke Save. S pomočjo gasilcev so opravili teste, ki pa posebnosti niso pokazali. Zaradi manjšega pretoka vode v sušnem obdobju  se je reka penila v tolmunih.
Obravnavali so tudi tatvino delovnega stroja, s čimer je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Sreda, 23. 3. 2022
V Knezdolu se je zgodila prometna nesreča, storilec je s kraja nesreče pobegnil. Policisti so povzročitelja izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Na vozilih je nastalo za okoli 800 evrov materialne škode. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog in hitri postopek.

PP LITIJA

Ponedeljek, 21. 3. 2022

Tudi na območju Šmartnega pri Litiji je zagorelo: policisti so obravnavali so travniški požar, kjer je zagorela podrast in manjši kozolec, vzroka požara pa niso ugotovili. Materialna
škoda znaša okoli 100 evrov. O okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo in pristojni inšpekcijski organ. V nadaljevanju so obravnaval so nesrečo pri delu v gozdu v bližini Slivne, kjer je pri podiranju drevo padlo na eno osebo in jo hudo telesno poškodovalo. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v UB KC, saj se je huje poškodoval. V Šmartnem pri Litiji pa je tega dne neznanec poškodoval fasado. Popisal jo je s črno barvo in povzročil za okoli 400 evrov škode.

Torek, 22. 3. 2022

Policisti so obravnavali tatvino katalizatorja iz dveh osebnih avtomobilov v okolici Litije. Materialna škoda znaša približno 1500 evrov, sledi zbiranje obvestil. O okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Obravnavali pa so še tatvino konzerv iz ene od trgovin v Litiji v vrednosti nekaj manj kot 10 evrov, ugriz psa na Bregu pri Litiji in nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru ene izmed trgovin.

Četrtek, 24. 3. 2022

Tudi v četrtek se je na območju Litije kar veliko dogajalo. Tako so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja vinske trte v okolici Litije, v okolici Šmartnega pri Litiji so obravnavali spor med osebami, kaznivo dejanje tatvine v okolici Litije, kjer je storilec iz parkirane prikolice ukradel dele prikolice v vrednosti okoli 2000 evrov, kršitev javnega reda in miru na območju Zagorja ob Savi in vlom v hišo v okolici Litije. Materialna škoda znaša približno 2000 evrov.

Savus

Foto: arhiv Savus