Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je na slovesnosti izročil članom PGD Šentlambert ključe kombiniranega gasilskega vozila z nadgradnjo in opremo, ki omogoča gašenje požarov.

Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi obnavlja vozni park gasilcev, saj želi, da imajo ti najboljše pogoje za posredovanje v različnih nesrečah in dogodkih, kjer potrebujejo njihovo pomoč. Tako so se pred dnevi novega vozila razveselili članice in člani PGD Šentlambert.

Kot je povedal predsednik PGD Šentlambert Luka Mars je vozilo z nadgradnjo in štirikolesnim pogonom opremljeno z opremo za gašenje gozdnih požarov. To vključuje maske, naprtnjače, D cevi in armature, vrvno tehniko za osnovno reševanje in tehnično posredovanje vključno s tremi plezalnimi pasovi, tremi zavorami in 100 m vrvi, motorno brizgalno z vso pripadajočo opremo za gašenje požarov, motorno žago in višinski obrezovalnik, osvetlitev okolice vozila in delovnih površin ter elektro agregat.

Vozilo v vrednosti 121.000 evrov bo v 70 odstotkih financirala Občina Zagorje ob Savi, 30 odstotkov pa bo prispevalo Prostovoljno gasilsko društvo Šentlambert.

Savus

Foto: Občina Zagorje