V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151  klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih  je 36 nanašalo  na   kriminaliteto,  32  na  javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi  poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali petkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru.

Nesreča pri Spodnjem Logu

Včeraj, v ponedeljek, okoli 17.30 je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Zagorja proti Litiji. Pri Spodnjem Logu je v nepreglednem ovinku pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj v trenutku, ko je nasproti pripeljalo drugo tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je s sprednjim delom najprej trčil v nasproti vozeče vozilo, nato pa ga je odbilo še v bok tovornega vozila, ki ga je prehiteval. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

Savus

Fotografija je simbolična