Pretekli vikend so imeli policisti nekaj manj dela. Dvakrat so se ukvarjali z drogami, dvakrat z alkoholiziranim voznikom in pešcem, v Zagorju so ukradli denar iz torbice, obravnavali so osem manjših prometnih nesreč, ljudje pa so precej stvari puščali na javnih mestih: v Trbovljah gsm in tablice, v Zagorju šop ključev in gotovino v bankomatu, v Litiji pa kreditno kartico na samopostrežni bencinski črpalki.


PP Hrastnik

V soboto zvečer so policisti občanu zasegli neznano suho snov (sum konoplja), ki jo bodo poslali v analizo, sledi ustrezen postopek o prekršku.

Ustavili so voznika osebnega vozila, mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,49 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.


PP Trbovlje

V petek so v dnevnem času pri intervenciji na javnem kraju 39-letnemu Trboveljčanu zasegli stekleničko neznane tekočine, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov so zavarovali in poslali v analizo, sledi ustrezen postopek.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Oškodovanec je na svoje vozilo odložil GSM aparat in tablico, ki sta padla na tla, prilastila si ju je neznana oseba. Oškodovan je bil za 400 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V petek je občanka v Kisovcu našla šop ključev, ki se nahajajo na policijski postaji.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine denarja iz torbice na območju Zagorja ob Savi.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje delov osebnega vozila.

Ubadali so se tudi s prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri je nastala materialna škoda na območju Trojan. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so še prometno nesrečo s samoudeležbo na območju Zagorja. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, vozil je pod vplivom alkohola.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s samoudeležbo na območju Čemšenika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V nedeljo so jih obvestili o najdeni gotovini na bankomatu v Kisovcu, ki so jo z zapisnikom o najdenih predmetih zasegli.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo v kletnih prostorih stanovanjskega bloka v Zagorju. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.


PP Litija

V petek popoldan so obravnavali povoženje divjadi.

Obravnavali so tudi dogodek na prehodu ceste čez železnico. Tovorno vozilo s priklopnikom je trčilo zapornice.

Pri savskem mostu je padla oseba, ki je bila pod vidnim vplivom alkohola in se pri tem lažje poškodovala.

V soboto okoli 9. ure so policiste obvestili o prometni nesreči. Neznani voznik je v Litiji trči v parkiran kombi in ga poškodoval.

V nedeljo okoli 12.30 ure so policiste obvestili o prometni nesreči. Neznani voznik tovornega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval.

Ob 22. uri se je na policijski postaji zglasil občan, ki je na samopostrežnem bencinskem servisu našel bančno kartico. Kartico so policisti prevzeli in jo bodo vrnili lastniku.


Savus

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekKamerat se je poslovil
Naslednji članekOdlični mladi hrastniški divjevodaši