ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Našli skiro

Zasavski policisti so imeli pretekli podaljšani vikend precej dela. Obravnavali so kar deset prometnih nesreč, od tega pet na parkiriščih. Vsi parkiriščni povzročitelji so pobegnili. Policisti so ustavili pet pijancev, ki so sedli za volan, tri v Hrastniku in dva v Trbovljah. Tudi tatovi niso počivali. Ukradli so avto VW polo in denar iz stanovanja v Trbovljah in Zagorju. Trikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Ukvarjali so se še s požarom, zlorabo bančne kartice, v Zagorju pa so na PP prinesli najden skiro.


PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine osebnega vozila znamke VW polo srebrne barve.

Pri kontroli prometa so obravnavali dva voznika. Enemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,76 mg, drugemu pa 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Oba čaka postopek o prekršku.

V soboto prometno so obravnavali nesrečo na parkirišču, neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke.

V nedeljo so spet obravnavali nesrečo na parkirišču. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke.

Nekaj pred 18. uro  so prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznice manjšega sivega vozila na območju Hrastnika. Policisti so voznico izsledili in ustavili ter opravili postopek. Ugotovili so, da je vozila pod vplivom alkohola (0.87 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Odredili so ji strokovni pregled, čaka jo postopek o prekršku.

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo na območju  Trbovelj. Povzročitelj je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v dva pravilno vozeča vozila in ju poškodoval. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja.  V prometni nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana.


PP Trbovlje

V petek je v edni izmed  stanovanjskih hiš v Trbovljah  prišlo do požara, pri tem je nastala materialna škoda za približno 100 evrov. Poleg stanujočih so požar pogasili gasilci PGD Trbovlje mesto. Policisti bodo o zadevi obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Na mestni ulici Sallaumines v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena  voznika osebnih vozil. Povzročitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, povzročitelj je po nepravilnem premiku in trčenju v vozilo kraj zapustil, ne da bi o tem obvestil oškodovanca.

V soboto so na ulici Mestni trg v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelj je po nepravilnem premiku trčil v vozilo in kraj zapustil, ne da bi o tem obvestil oškodovanca.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine denarja iz stanovanja v Trbovljah.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so ustavili voznika osebnega avtomobila. Z elektronskim alkotestom so ugotovili, da je imel med vožnjo 0,85 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog.

V nedeljo  so pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da je imel med vožnjo 0,77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog.


PP Zagorje ob Savi

V petek so v Zagorju ob Savi  našli manjši skiro, ki ga hranijo na Policijski postaji.

V večernem času so policiste obvestili o prometni nesreči, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto so policiste obvestili o tatvini, ki se je zgodila v dopoldanskem času. Neznani storilec je v dopoldanskem času vstopil v odklenjeno hišo in iz denarnice, ki bila na kuhinjskem pultu, ukradel denar.

V nedeljo v dopoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je pripetila na parkirišču železniške postaje Litija. Povzročitelj je pobegnil.

V večernem času so jih obvestili o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Vozniku so izdali obvestilo o odstopu.


PP Litija

V petek so  v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja zlorabe bančne kartice. Neznanec je z odtujeno kartico opravil več dvigov.

Obravnavali so povoženje divjadi v  Selšku. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelja čaka postopek o prekršku.

V nedeljo so  Litiji obravnavali kršitev v zasebnem prostoru, vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so  v Moravčah pri Gabrovki obravnavali kršitev v zasebnem prostoru, vodijo postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor