Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca junija 2022.

Junij 2022

Roman Rozina je za roman Sto let slepote prejel 31. nagrado kresnik, izjemno cenjeno priznanje, najvišje za roman v Sloveniji. Priznanja za inovacije so prejeli tudi zasavski gospodarstveniki in drugi inovatorji, ob trboveljskem občinskem prazniku je prvojunijsko nagrado za življenjsko delo posthumno prejel fotograf Stane Weiss, naziv častnega občana pa Slavko Stošicki za izjemne dosežke na gospodarskem področju ter v družbenih, športnih in ljubiteljskih dejavnostih.

Posebno priznanje za pomemben prispevek na področju gospodarstva v Trbovljah je prejel Mišo Gornik, za izjemen prispevek na področju alpskega smučanja pa je posebno priznanje dobil Ivan Janez Bizjak. V Trbovljah je zaživel tudi novi Zasavski podjetniški inkubator, Rudar je praznoval 100. obletnico nogometa v Trbovljah, Zavod Savus pa je v rudniških rovih organiziral 14. Jamatlon.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekTrk treh avtov
Naslednji članekNašli skiro