Člani navijaške skupine Crazy boys iz Zagorja so s pomočjo prostovoljnih prispevkov in donatorjev v četrtek, 22. decembra, obdarili vseh 71 učencev OŠ Slavka Gruma Zagorje, vseh 30 uporabnikov bivalnih enot Varstveno delovnega centra Zasavje ter s skupinskimi darili razveselili tudi zaposlene in otroke Vrtca Zagorje ob Savi – enota Center.

Odziv na letošnjo dobrodelno akcijo je presegel vsa pričakovanja in zbranih sredstev je bilo tako dovolj za večje število daril od sprva načrtovanega. V sodelovanju z lokalno skupnostjo so tako polepšali praznične dni in  narisali nasmehe na prenekatere obraze sokrajanov. »Ker december marsikateri družini in posameznikom poleg vsega lepega predstavlja tudi veliko finančno breme in spopadanje s tem povezanimi stiskami, so se Crazy boysi ob svojem jubileju že lanskega decembra odločili organizirati prvo večjo dobrodelno akcijo obdarovanja uporabnikov enega izmed javnih zavodov v Občini Zagorje ob Savi,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Odločili so se za Osnovno šolo Slavka Gruma, kjer izvajajo programe strokovne podpore in svetovanja, namenjene otrokom, ki so bodisi usmerjeni kot otroci s posebnimi potrebami in vključeni v vrtec ali šolo, ali pa starši pri njih zgolj opažajo morebitne razvojne zaostanke ali učne težave. Prva dobrodelna akcija je dobro uspela, zato so jo sklenili ponoviti tudi letos. Zaradi iskrenosti, dobre volje in hvaležnosti, ki so jo v zameno za darove lansko leto dobili od učencev in učenk na šoli, so se zato tudi letos odločili za obdaritev otrok na OŠ Slavka Gruma.

Z zbiranjem materialnih in finančnih sredstev so pričeli že v mesecu novembru, pri tem pa računali predvsem na prostovoljne prispevke in podporo soobčanov. V gostinskih lokalih Fejst Pub, MerLi in Štulm so se zbirale predvsem sladke dobrote ter šolske potrebščine, z zbranimi finančnimi sredstvi pa so ob koncu akcije dokupili še manjkajoče dobrine, s katerimi so  dopolnili darilne pakete.

Navijaška skupina Crazy boys Zagorje je nastala leta 1991, po večletni prekinitvi pa je bila ponovno reorganizirana leta 2012. V letu, ki se poslavlja, je skupina tako obeleževala 10 let neprekinjenega delovanja in bodrenja zagorskih športnikov in športnic v različnih športnih panogah.

 

Savus

Foto: OŠ dr. Slavko Grum fb


 

Prejšnji članekNašli skiro
Naslednji članekSvet potrebuje dobre ljudi