Pretekli teden so imeli zasavski policisti kar nekaj dela. Obravnavali so šest manjših prometnih nesreč, med drugim je odvezan pes pritekel pod kolo kolesarja. Obravnavali so še štiri primere poškodovanja avtomobilov. Dvakrat so ukradli bencin na bencinskih pumpah, pa zamotili prodajalko in ji odnesli sto evrov ter dvakrat vlomili v avtomate s hrano in pijačo. Trikrat so kršili javni red in mir, dvakrat so se stepli, ujeli so pijanega voznika in reševali tovornjaka, ki je zaradi zlizanih gum obstal na trojanskem klancu. V Hrastniku so pri hišni preiskavi našli sadike konoplje.


PP Hrastnik

V ponedeljek dopoldne so policiste obvestili o nenavadnem vonju v Hrastniku, vendar po preverjanju na terenu posebnosti niso bile ugotovljene.

V ponedeljek okoli 10.30 so obravnavali prometno nesrečo pri trgovini v Trbovljah. Udeleženki prometne nesreče sta se pred prihodom policistov dogovorili o krivdi in izpolnili evropsko poročilo. Patrulja je preverila pogoje za udeležbo vozil in voznic v prometu, katere sta izpolnjevali. Napisan je bil odstop od ogleda nesreče.

V ponedeljek popoldan so policiste obvestili, da je voznik vozila znamke Audi z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami na bencinskem servisu v Izlakah natočil gorivo in iz kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek so jih obvestili o kršitvi javnega reda in miru zaradi spora med družinskimi člani. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V četrtek so policisti na podlagi odredbe pristojnega sodišča v Trbovljah opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli 7 rastlin velikosti od 50 do 100 centimetrov, za katere sumijo, da gre za rastlino konopljo. Po opravljeni analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali sosedski spor na območju Trbovelj, kjer je prišlo do fizičnega obračuna. Storilca čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

V sredo so policisti v nočnem času pri redni kontroli prometa kontrolirali voznika in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje za 24 ur, prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilni nalog.

V sredo ponoči so obravnavali spor med dvema osebama, zaradi fizičnega obračuna so eno osebo odpeljali v SB Trbovlje. Storilca čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

V četrtek v dnevnem času so obravnavali poškodovanje vozila. Neznanec je pred trgovino v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o sproženem alarmu v banki na območju Zagorja. Alarm se je sprožil zaradi tehnične napake.

Popoldan so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu. Po končanem postopku bodo zbrana obvestila posredovali Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V torek v jutranjih urah so jih obvestili o ustavljenem tovornem vozilu na trojanskem klancu, ki je oviral promet. Tovorno vozilo imelo izrabljene pogonske pnevmatike, zaradi spolzkega vozišča ni moglo speljati v klancu. Voznika in odgovorno osebo čaka prekrškovni postopek.

V sredo so policisti pri kontroli terena odkrili odlagališče gradbenih odpadkov. O zadevi bodo obvestili pristojne službe.

V nočnem času so nudili pomoč policistom Policijske postaje Litija pri intervenciji in prevozu pridržane osebe.

V četrtek v dopoldanskem času so policisti obravnavali poškodbo laka na vozilu, ki se je pripetila preko noči na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi.


PP Litija

V torek so v trgovini v Litiji obravnavali kaznivo dejanje zatajitve Neznanec je delavko na blagajni namenoma zamotil tako, da mu je izročila 100 eurov gotovine preveč. Sledi ustrezen ukrep.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poskusa izsiljevanja. Neznanec je preko pogovora na družabnih omrežjih pridobil slike intimnih predelov oškodovanca ter ga nato izsiljeval za denar v zameno, da ne objavi fotografij. Policisti še zbirajo obvestila.

Tovrstni primeri izsiljevanja so vedno bolj pogosti. Še posebej izpostavljena skupina so mladoletniki, ki se ne zavedajo, kakšne posledice lahko pošiljanje tovrstnih fotografij prinese. S tem razlogom apeliramo na vse, da tovrstnih fotografij ne pošiljajo nikomur, niti osebam, ki jih morda poznajo. V kolikor pa že postanejo žrtev tovrstnih izsiljevanj, pa naj zadevo takoj prijavijo na policijo in ne izpolnjujejo zahtev izsiljevalca. Storilci ponavadi tudi po morebitnem plačilu z izsiljevanjem nadaljujejo, dokler žrtev sodeluje.

V torek nekaj po 18. uri so policiste obvestili o prometni nesreči v Štangarskih Poljanah. Kolesar je peljal iz smeri naselja Gozd-Reka v smeri Šmartnega pri Litiji. V naselju Štangarske Poljane mu je z desne strani preko ceste stekel nezavarovan pes, ki ga je zadel s prednjim kolesom. Zaradi trčenja je kolesar padel po tleh in se huje poškodoval. Med vožnjo je uporabljal zaščitno kolesarko čelado. Lastnica psa ni primerno zavarovala, saj je bil pes odvezan. Po zbranih obvestilih bodo o vsem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V večernem času je bila v Spodnjem Logu zbita divjad.

V sredo popoldne so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Preverili so izpolnjevanje pogojev za vožnjo v cestnem prometu in izdali obvestilo o odstopu.

Popoldne je bila na državni cesti v bližini Ribč zbita divjad.

Zvečer so v kraju Zagrič obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelju bodo izdali plačilni nalog.

Ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je pod vplivom alkohola s kršitvijo nadaljeval, zato so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali vlom v dva avtomata za hrano in pijačo na območju Litije. Iz avtomatov so odnesli hrano, pijačo in gotovino. Skupna materialna škoda znaša približno 3000 evrov.

Popoldne so obravnavali poškodovanje zadnjega brisalca na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru na Rozmanovem trgu v Litiji. Nastala je materialna škoda, ki znaša približno 20 evrov.

Obravnavali so poškodovanje zunanjega ogledala na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na ŽP Jevnica. Materialna škoda znaša približno 100 evrov

Zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Litiji zaradi spora med dvema osebama. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Zvečer je bila na državni cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi zbita divjad.

Savus

Foto: PU Ljubljana