ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Nase opozarjajo z imenom

Na JamaŠpilu 17. junija se bo predstavila tudi skupina Warning – štiričlanska zasedba iz Hrastnika in Trbovelj.
Skupino sestavljajo kitarist in pevec Simon Žlak, kitarist Aleks Pavlič, bas kitarist Maj Hauptman Pepelnjak in bobnar Primož Udovč. Stari so med 16 in 19 let, skupaj pa igrajo že nekaj let. Njihovi začetki segajo v šolske klopi – Aleks Pavlič in Primož Udovč sta bratranca, ki sta se odločila osnovati skupino. Pridružil se jima je še Udovčev sošolec Simon Žlak, zadnji član, ki je dopolnil skupino Warning, pa je bil bas kitarist Maj Hauptman Pepelnjak, ki se jim je pridružil pred dvema mesecema. Za seboj imajo en nastop – igrali so na trboveljski gimnaziji.

Na začetku jih je združila ljubezen do glasbe in želja po aktivnem preživljanju prostega časa. »Da smo nekaj počeli,« pove Žlak. Kasneje je to druženje preraslo v nekaj več in rodila se je želja po prepoznavnosti. Nadeli so si ime Warning, ta beseda pa v angleščini pomeni opozorilo. »Da opozorimo ljudi, da prihajamo,« se nasmehne Žlak. »Da so opozorjeni – ali bo dobro, ali pa slabo,« doda Udovč.

Fantje so, kar se tiče inštrumentov, ki jih igrajo v skupini, samouki, njihovi vzorniki pa so številni punk in rock glasbeniki – na primer Green Day, Siddharta in The Clash. Trenutno pripravljajo tudi eno avtorsko pesem, a zaenkrat so še pri ideji. »Dokončali jo bomo med poletjem,« pove Žlak.

Člani skupine Warning upajo, da jim bo nastop na JamaŠpilu prinesel več prepoznavnosti. Želijo si čimveč igrati, radi bi nastopali na prireditvah, kot je na primer kresovanje. »Kjerkoli bo, samo, da igramo,« se strinjajo fantje.

Slišite jih lahko na tej povezavi.

Martina Drobne

Isti avtor