Nocoj ob 19.30 uri bo na programu televizije ETV zanimiva oddaja Naš svet glasbe – koncert kot reportaža / reportaža kot koncert. Oddajo so posneli v Glasbeni šoli Trbovlje. Tamkajšnji učenci in učitelji so tudi glavne zvezde oddaje.

Mirza Ribič v vlogi reporterja in v spremstvu kamermana obiskuje učilnice, kjer mu učitelji in učenci, ki kasneje nastopajo v dvorani na koncertnem delu oddaje, povedo nekaj o sebi in delu, o uspehih, ki so jih dosegli letos ali v teku šolanja.

Zaključni koncert Naš svet glasbe Glasbena šola Trbovlje tradicionalno pripravi v Delavskem domu Trbovlje. »Ker pa so omejitve s številom obiskovalcev in nastopajočih, smo letos (upam da zadnjič …) posneli enourno televizijsko oddajo, reportažo s koncertom. Skratka, končno smo lahko naredili v šolski dvorani z učenci in učitelji ter s pomočjo Televizije ETV in Mirze Ribiča prikupno, simpatično, pa tudi kakovostno oddajo,« pravi ravnateljica GŠ Trbovlja Katja Mikula.

In dodaja: »Če bo vreme prijazno, pa bomo vseeno pripravili koncert na prostem za vse, ki ste nas v tem koronskem letu in pol podpirali, nam stali ob strani, sodelovali, se veselili, jezili, smejali, jokali in bili z nami, za nas. Datum in ura se še določata, bo v drugi polovici junija, seveda pozno popoldan na dvorišču pred šolo.«

Premiera oddaje bo torej nocoj na Televiziji ETV, ponovitev v četrtek,  10. junija. Po televizijski objavi bo posnetek oddaje na ogled še na You Tube kanalu Glasbene šole Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv GŠ Trbovlje

Prejšnji članekTa dobra večerja
Naslednji članekNa današnji dan: Stojan Batič