četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Naložbe v ZD Trbovlje

V Zdravstvenem domu Trbovlje se pripravljajo na nekaj večjih in manjših naložb, ki jih bodo izpeljali v sodelovanju z Občino Trbovlje. Na današnji tiskovni konferenci sta jih predstavila županja Trbovelj Jasna Gabrič in direktor Zdravstvenega doma Trbovlje dr. Denis Tomše.

V Trbovljah se bodo lotili gradnje prizidka k Zdravstvenem domu, v katerem bodo uredili ambulante in zobozdravstvene  ambulante za otroke ter center za duševno zdravje otrok in mladostnikov. Idejne zasnove so narejene, letos nameravajo urediti še projektno dokumentacijo, za katero bo občina odštela 100 tisoč evrov. Gradnjo nameravajo financirati z evropskim denarjem. »Upamo, da bodo prostori zgrajeni in urejeni do leta 2025,« je dejal dr. Denis Tomše.

Druga večja naložba se obeta za potrebe ZD Trbovlje v prvem nadstropju športnega doma Rudar. Tam bodo uredili prostore medicine dela, prometa in športa. »Iskali smo primeren prostor blizu Zdravstvenega doma in ga našli v Rudarju, kjer smo z združevanjem javnih zavodov izpraznili prvo nadstropje,« je povedala županja Jasna Gabrič. Občina je za spremembo namembnosti namenila 17 tisoč evrov. Dela pri obnovi bodo stekla že letos. Za društva pa bodo sejno sobo, ki so jo uporabljali v prvem nadstropju, uredili v pritličju doma. S to naložbo se bodo v ZD sprostili prostori, kjer bodo lahko uredili center za duševno zdravje odraslih. Naložba v Rudarju je vredna 171 tisoč evrov, nekaj bo treba dodati še za opremo. Računajo, da bodo naložbo zaključili sredi letošnjega leta. Potem bodo pričeli urejati tudi center v ZD.

V Trbovljah razmišljajo o novih prostorih nujne medicinske pomoči (NMP), saj so sedanji premajhni. Novo reševalno postajo nameravajo zgraditi na travniku zraven heliodroma v zgornjih Trbovljah. Pripravljajo dokumentacijo, na poti bodo morali s spomeniškim varstvom urediti tudi zahteve zaradi vedute Marinkovega hrama. V naslednjih letih bodo stisko s parkirnimi prostori za zaposlene v ZD Trbovlje skušali omiliti z ureditvijo novega parkirišča na občinski zemlji pod verskim objektom ob ZD. Pridobili bodo 15 parkirnih mest.

V ZD Trbovlje se bodo lotili še nekaj manjših naložb. Letos nameravajo požarno urediti še nadstropje, kjer se nahajajo ambulante družinske medicine. Lani so uredili ambulanto s centrom za zgodnje obravnave otrok s posebnimi potrebami. V prostorih bivše optike bodo uredili ambulante za otologa in dermatologa.

Gabrič in Tomše sta na tiskovni konferenci predstavila še akcije za vzpodbujanje občank in občanov Trbovelj, da se priključijo in odzovejo na presejalne programe Zora, Svit in Dora in razmišljanja o bolj smiselni ureditvi nujne medicinske pomoči v Zasavju.

MP

Foto: arhiv Savus, MP

Isti avtor