četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Najlepša Slovenka s krono iz zasavskega premoga

Marjeta Hribar je že lansko leto v tematskem sklopu izbora miss Slovenije v ljubljanski regiji tekmovalke opremila s svojim unikatnim nakitom, ki ga izdeluje iz črnega premoga. Letos pa je izdelala pravo krono za nosilko naziva Miss Eco Slovenije Tamaro Fišter, ki se bo aprila v Egiptu potegovala za miss eko sveta.

»Nosilka licence Miss Eco Slovenia in Miss Slovenije je Jelka Verk, ki zelo podpira slovenske produkte,« je povedala Marjeta Hribar, »ko so lani dobili vpogled v moj oblikovni stil, so ga prepoznali kot odličnega.« Kot pravi oblikovalka, izbor njenega nakita in krone predstavlja nekaj lepega z vsebino, saj je krona izdelana iz rodne grude, ki Slovence povezuje. Predstavlja tudi ekološko načelo: ne zažigaj ga, temveč ga nosi. Nakit iz premoga je domiselno zasnovan, predvsem pa košček Slovenije potuje s Tamaro Fišter po svetu in predstavlja Slovence kot inovativne in ekološko naravnane ljudi. Vse to je namreč zapakirano v sporočilo krone.

»Mi pa predstavlja veliko čast in veselje da so prepoznali moj talent in me povabili k sodelovanju,« je še dejala Marjeta Hribar, ki se že pripravlja na novo obdobje, ki ga bo preživela v delavnici. Čaka jo namreč še izdelava krone za Miss Slovenije 2018, ki jo bo izbrana najlepša Slovenka nosila na mednarodnem tekmovanju in vseh uradnih prireditvah.

»Med samo izdelavo sem dobila pomoč podjetja Skitti z Izlak,« je povedala oblikovalka, »ki mi je krono umetelno izrezalo in zato se jim iskreno zahvaljujem.«

Marjeta Hribar, ki deluje pod znamko Kuolmi, sama nabira, oblikuje in izdeluje svoj nakit. Vsi izdelki so ročno izdelani in unikatni. Na voljo so v več trgovinah z umetniškimi izdelki po Sloveniji in tudi v Zasavju. »To počnem z največjim zadovoljstvom,« pravi, »saj vidim, kako pri srcu je premog ljudem in sem zelo počaščena, ko vidim, da mu lahko dam novo vrednost, novo obliko in mesto v prihodnosti.«

TPK

Isti avtor