V Zagorju so 4. avgusta na osrednji občinski proslavi razglasili nagrajene diplomske naloge diplomantov, ki so študij kronali z nalogami, v katerih razmišljajo o izzivih, ki se jim postavljajo v njihovem življenjskem ali delovnem okolju. Nagrajenci so bili: Tanja Brajer, Aljaž Groboljšek, Lucija Lebar, Neva Rebolj in Lučka Kokole. Objavljamo obrazložitev za nagrade, ki so jo prebrali na proslavi.

»Plakete in priznanja običajno prejmejo posamezniki in organizacije, ki so se že izkazali s svojim delom. Za njimi so obdobja uspešnega dela, premišljenih odločitev in pogumnih potez.

Verjamemo, da bomo s podobno laskavimi mnenji označevali tudi mladenke in mladeniče, ki šele dobro stopajo na pota ustvarjalnosti in odličnosti. V Zagorju ob občinskem prazniku tradicionalno nagradimo diplomante, ki so študij kronali z uspelimi nalogami, v katerih razmišljajo o izzivih, ki se jim postavljajo v njihovem življenjskem ali delovnem okolju.

Komisija je tokrat med prijavljenimi deli izbrala pet nalog, ki nosijo letnico 2021. To so Tanja Brajer za delo Razvoj in ovrednotenje metode za merjenje koncentracij izotiazolinonov v kozmetičnih izdelkih in zidnih premazih s tekočinsko kromatografijo, sklopljeno z masno spektrometrijo.

Nadalje prejme nagrado Aljaž Groboljšek, naslov njegove naloge je Simulacija kardio-pulmonalnega oživljanja bolnika z okužbo s covid-19.

Lucija Lebar si je prislužila nagrado z delom Grad Gamberk; pomembne rodbine in dogodki z območja gospostva.

Razvijanje okoljskih kompetenc v osnovni šoli pri predmetu naravoslovje je naslov naloge četrte nagrajenke Neve Rebolj.

In še peta nagrajenka: Lučka Kokole je prejela nagrado za delo Potujoči nahrbtnik za spodbujanje učenja v naravi.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo! Še namig za tiste, ki bi radi izvedeli še kaj več od zgolj naslovov. Vsa nagrajena dela, letošnja in ona iz preteklih let, so dostopna v zagorski knjižnici.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Prejšnji članekRutini pobegnite čez poletje
Naslednji članekDanes dogaja