sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Načrti in projekti v Trbovljah

Županja Trbovelj Jasna Gabrič je zasavske novinarje povabila na ponovoletno tiskovno konferenco. Poudarila je, da bodo v Trbovljah letos obeležili pomembno obletnico, saj mesto Trbovlje praznuje 70 let. Predstavila je tudi nekaj večjih projektov v občini. Podrobneje jih bomo predstavili v prihodnjih dneh.

Trboveljska županja Jasna Gabrič je predstavila nekaj aktualnih projektov, ki tečejo v občini Trbovlje. Prav danes se je pričela gradnja krožišča Urgenca. Več o projektu najdete na tej povezavi.

»V letošnjem letu zaključujemo s štirimi evropskimi projekti v skupni vrednosti več kot 7,7 milijonov evrov, ki bodo postavili temelje nadaljnjemu razvoju in napredku občine in regije. Z veseljem in ponosom lahko rečem, da bomo v tem mandatu z vključenimi projekti naslednjega leta z naslova ministrstva in evropskih sredstev izvedli skupno za več kot 12 milijonov projektov. Tega nam brez složne in delovne ekipe ter ogromno vloženega časa in truda ne bi uspelo. Zato hvala vsakemu posebej, ki s svojim delom prispeva, da Trbovlje stopajo v koraku s časom,« je dejala županja Gabrič na današnji tiskovni konferenci.

Na tiskovki so predstavili aktualno dogajanje okrog projekta OIC Nasipi, ureditev treh parkov v Trbovljah, obnovo cest na podeželju, projekte v šolstvu, nove umetne trave na stadionu Rudar, kolesarske projekte, gradnjo inkubatorja, podporo gasilstvu in ureditev novega regijskega centra 112 in protihrupno zaščito stanovanj na Vodenski cesti. Županja pa je razkrila še nekaj načrtov in idejnih rešitev za novo naselje enodružinskih hiš, stanovanjski blok na Savinjski cesti, nove prostore Glasbene šole in Knjižnice Toneta Seliškarja, nov helport s prostori reševalne postaje …

MP

Foto: MP


 

Isti avtor