sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Na Skvarčevi šoli dve zlati priznanji iz kemije

V šolskem letu 2019/20 so zaradi koronavirusa izpeljali manj različnih državnih tekmovanj kot v normalnih šolskih letih. V teh dneh smo pripravili pregled dobitnikov priznanj po posameznih osnovnih šolah po Zasavju. Včeraj smo objavili dobitnike priznanj z OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, danes objavljamo priznanja z OŠ Ivana Skvarče v Zagorju, jutri pa bodo prišli na vrsto osnovnošolci z OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi.

»V letošnjem šolskem letu so bila tekmovanja iz razumljivih razlogov okrnjena. Nekatera so bila izpeljana do vključno območnega nivoja (npr. geografija), druga samo na šolskem ali pa še to ne. Naši učenci so se udeležili tekmovanja za Preglovo priznanje iz znanja kemije, ki je bilo organizirano z vključno državnim nivojem. Dve učenki iz 9. razreda sta prejeli zlato priznanje, osmošolka pa srebrnega. Devetošolci, ki vsako od devetih let prejmejo vsaj bronasto priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični Kenguru, so prejemniki diamantnega kenguruja, pri nas sta letos 2 takšna učenca. Osnovnošolci, ki radi berejo in odkrivajo svet knjig, tekmujejo za Bralno značko. 14 naših devetošolcev je prejelo naziv Zlati bralec, vsako od devetih let so uspešno opravili BZ.

Letošnje leto nam bo tako ostalo v spominu zaradi 14 devetošolcev, ki so bili vpisani v zlato knjigo občine Zagorje ob Savi. Ne gre pozabiti odmevnih nastopov Rock Ivančkov, ki so gostovali med drugim tudi pri predsedniku države,« je zapisala na naše vprašanje o dobitnikih priznanj na OŠ Ivana Skvarče v Zagorju ravnateljica šole Kristina Renko.

Savus

Foto: Vukašin Šobot

Isti avtor