nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Na Jamatlon z Domnom Dornikom

Domen Dornik, triatlonec iz Trbovelj, se bo Jamatlona v soboto, 2. julija, udeležil s svojo ekipo, ki jo z njim sestavljata še Iztok Deželak in Rok Marguč. Športniki so si nadeli ime Gibaj in uživaj.
Jamatlon poteka v specifičnem okolju zasavskega premogovnika, udeleženci s pomočjo spremljevalcev na 5,5 kilometra dolgi progi premagujejo različne ovire s pridihom rudarstva. Vsi udeleženci prejmejo tudi vrečke z darili partnerjev v projektu, letos bo med njimi kuponček za 1=2 kopanje v Thermani Laško. Kot vedno, bodo nagrad deležni najbolj izvirni udeleženci prireditve.

Čeprav gre za preizkušnjo s samim seboj in se čas na njej ne meri, bo organizator letos poskusno uvedel tudi posebno merjenje časa. Nagrada pa ne bo pripadla najhitrejšim, temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni sredinski čas. Konec koncev je Jamatlon ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Se bodo pa ekipe po jamski preizkušnji tudi leto pomerile v edinstveni igri Met bata škornja čez glavo v kulmkišto.

Prijave na Jamatlon so mogoče samo še do 22. junija prek spletne strani www.jamatlon.si.  Prijavijo se lahko ekipe, ki štejejo od dva do pet članov. Prvič lahko sodelujejo tudi mladoletni, ki so dopolnili 14 let. Pogoje je le, da je ena oseba v njihovi ekipi polnoletna.

Na Jamatlon vas vabi tudi letošnji glavni promotor Domen Dornik, triatlonec: »Vabim vse, ki se želite razgibati in preživeti lep dan, da se udeležite Jamatlona. To je super dogodek, kjer se boste brez dvoma zabavali in ob tem tudi spoznali, kje in v kakšnih pogojih so si kruh služili knapi, ponos našega mesta. Sestavite ekipo in odkrijte podzemlje Zasavja.«

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor