Valter Moljk je na svetovnem prvenstvu v Tampereju na Finskem postal svetovni veteranski podprvak v kategoriji med 80 in 85 let. Za las mu je ušla zlata medalja, vendar je tudi srebrna izjemen uspeh za žilavega športnika.

Na Finsko, v Tampere blizu Helsinkov, se je Valter Moljk odpravil na svetovno prvenstvo za veterane kar sam. Pri svojih 82 letih je preskočil 122 cm. V tej kategoriji je Moljk tudi državni in balkanski rekorder s preskočenimi 126 cm februarja 2020 v Novem mestu. Letošnji rekord na treningih na stadionu Atletskega društva Kladivar v Celju pa ima 124 cm.

Valter Moljk je 6. marca 2010 v Kamloopsu v Kanadi že bil uspešen na svetovnem prvenstvu veteranov. Takrat je v kategoriji 70/75 osvojil naslov svetovnega prvaka. Takrat so mu sokrajani na Dolu v dvorani Dolanka pripravili ob vrnitvi veličasten sprejem.

Moljk je osvajal kolajne tudi na evropskih in balkanskih prvenstvih. Ne le v skoku v višino, ki se ji je v času veteranske atletske kariere najbolj posvetil, ampak tudi v skoku v daljino in tekih.

MP

Foto: FM