Turistična zveza Slovenije je že 32. leto zapored začela akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, s katero išče najlepša slovenska mesta, vasi, naselja, turistične točke. Letos se v kategoriji srednja mesta za naziv najbolj urejenega mesta potegujejo tudi tri zasavske občine, v kategoriji tematske poti pa najdemo tudi Pot Srečno, ki povezuje rudarska mesta od Laškega do Zagorja.

V kategoriji srednja mesta se za naziv najlepše in najbolj gostoljubne srednje mesto letos potegujejo Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Slednje je pred dvema letoma dobilo posebno priznanje glas ljudstva, saj je v spletnem glasovanju dobilo največ glasov. Lansko leto pa je v kategoriji izletniška točka največ glasov dobil Energetski nasad Sončna posest iz Gabrskega v Trbovljah. Za naj tematsko pot se letos prvič poteguje tudi Pot Srečno, o kateri smo pisali v članku Otvoritev Poti Srečno, v kategoriji mladinska prenočišča pa se poteguje tudi Mladinski hostel Trbovlje.

Spletno glasovanje je mogoče tudi letos, glas lahko oddate vsak dan na spletni strani Turistične zveze. Glasovanje bo potekalo do vključno 8. septembra.

Posebna ocenjevalna komisija Turistične zveze Slovenije pa si bo do sredine septembra ogledala vsa mesta in jih ocenila.

Savus

Foto: arhiv Savus