V petek, 15. septembra, se bo v Trbovljah začela Mlada olimpijada 2023, ki bo potekala vse do četrtka, 21. septembra. Športni navdušenci se lahko udeležite kviza, raznih delavnic in turnirjev v košarki, odbojki, šahu in malem nogometu.

Jutri, 15. septembra, bo ob 16. uri na Ledenici v Trbovljah potekala otvoritev, kjer se bodo predstavila lokalna športna društva in klubi. Organizirani bosta tudi delavnica skejtanja, ki jo bo vodil Matjaž Bedenik in delavnica balvanskega plezanja, za katero bo skrbela Nadja Korinšek. Udeleženci bodo lahko uživali v napihljivi zabavi in v športnih izzivih, s katerimi se lahko potegujejo za nagrade pri brezplačnem srečelovu.

DJ Coalstone bo z glasbo poskrbel za dobro vzdušje, s plesno točko pa bo dogajanje popestrila plesna šola Kattan. Udeleženci mladinske izmenjava z naslovom Into the wilderness, ki poteka v okviru programa Erasmus+, bodo predstavili delavnico na temo mentalnega zdravja mladih in za obiskovalce pekli brezplačne palačinke.

V soboto, 16. septembra, bo od 11. ure na igrišču GESŠ Trbovlje potekal mednarodni turnir z naslovom Dan košarke – Trbovlje, na katerem se bodo predstavile domače košarkarice kluba Felix Zasavje in košarkarji kluba Rudar. Dogodek organizira KK Felix Zasavje.

V torek, 19. septembra, ob 17. uri bo v prostorih Zavoda za mladino in šport potekal športno-informativni kviz. Udeleženci bodo odgovarjali na vprašanje koliko telesne aktivnosti potrebujemo, vodila pa ga bo Neža Patricija Kurnik.

V sredo, 20. septembra,  ob 17. uri bo zaživel Športni park Rudar, kjer bo potekala delavnica teka, ki jo organizira Neža Patricija Kurnik. Istočasno bo v prostorih ŠK Rudar potekal šahovski turnir po formatu 7+3, ki ga organizira Šahovski klub Rudar, na igrišču Partizan pa bo potekal turnir v odbojki na mivki.

S četrtkom, 21. septembra, se Mlada olimpijada 2023 zaključuje. Na malem igrišču Rudar bo od 15. ure potekal turnir v malem nogometu.

Za nastop na turnirju v malem nogometu in odbojki se lahko prijavite na elektronski naslov: info@zmst.si ali na telefonsko številko 03 56 12 882. V primeru prostih mest, tudi na prizorišču pred začetkom dogodka.

Savus

Foto: ZMŠT Trbovlje