Tudi letos je Odbor za šolstvo in kulturo Občine Zagorje ob Savi objavil razpis za predloge dobitnikov priznanj in plaket dr. Slavka Gruma. V Zagorju že od leta 1975 priznanja in plakete podeljujejo tistim, ki na področju kulture in umetnosti pustijo pečat tako v zagorskem kot tudi v slovenskem prostoru.

Občina Zagorje ob Savi je skozi zgodovino podelila že 218 priznanj in plaket. Plakete dr. Slavka Gruma so namenjene kulturnim delavcem, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjajo s kulturo, kulturnim društvom, stalnim kulturnim ustanovam in zavodom ter kulturnim sekcijam in skupinam za izjemne dosežke na področju kulture v daljšem časovnem obdobju. Priznanja dr. Slavka Gruma pa so namenjena skupinam in posameznikom za opazne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Razpis z vsemi dodatnimi informacijami je objavljen na spletni strani Občine Zagorje ob Savi, predloge pa zbirajo do konca leta. Podelitev odličij vsako leto poteka februarja na slavnostni akademiji ob slovenskem kulturnem prazniku.

Savus

Foto: arhiv Savus