torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Miss Slovenije podelila priznanje kar svoji mami

Prireditve Punce v Jami, ki je potekala 30. marca, se je udeležila tudi Miss Slovenije 2018. Simpatična Lara Kalanj iz Kobarida se je teka udeležila prvič, zaupala pa nam je tudi primerjavo med tekmovanjem za Miss Sveta in tekom po Zasavskem rudniku.

Letos se je prireditve Punce v jami udeležila tudi bivša Miss Slovenije Lara Kalanj, ki je naslov najlepše slovenke dobila leta 2018. Za Savus je povedala, da je naslov osvojila v Trbovljah in, da ji je zato Zasavje dobro poznano in zelo ljubo. Lara je z zmago na tekmovanju Miss Slovenije postala tudi ambasadorka novomedijskega projekta Speculum Artium ter prejela celoletno štipendijo podjetja Dewesoft.

V Trbovljah izbrali Miss Slovenije 2018

»Prireditve Punce v jami sem se udeležila prvič in moram priznati, da do zdaj še nisem pretekla 5 kilometrov v kosu. V srednji šoli sem bila atletinja na srednje proge, tekla sem 800 metrov. Ampak tek po jami je popolnoma drugačna zgodba. Zaradi razgibanega terena in vode v jami je bila izkušnja res vrhunska in nepozabna,« je povedala Lara.

Laro smo vprašali: Kaj je bolj napeto, tekmovanje po jami ali tekmovanje za Miss Sveta? »Obe izkušnji sta posebni in napeti na svoj način. Če želiš doseči zmago in postati najboljši, se moraš na vsakem področju posebej boriti,« je odgovorila.

Na podelitvi priznanja si je Lara nadela lento miss Slovenije 2018 in krono, ki jo je dobila za naslov in skupaj z drugimi gosti podeljevala priznanja in nagrade. Ko je izvedela, kdo je zmagovalka v kategoriji nad 50 let, je na ves glas ponosno zavpila, to je pa moja mami. V Hrastnik namreč ni prišla sama, saj je na prireditev povabila še prijateljico in mamo Tanjo Kalanj, ki je prejela priznanje za najhitrejšo udeleženko v svoji starostni kategoriji. Podelila ji ga je kar ganjena hčerka Lara Kalanj in obe sta bili nasmejani do ušes.

Ema Gospodarič

Foto: Ema Gospodarič, Branko Klančar, Nejc Mrežar,


 

Isti avtor