Predsednice in predsednike zasavskih KS smo povprašali, kako se v posameznih krajevnih skupnostih spopadajo s koronavirusom. Kako kot predsednice in predsedniki spodbujajo krajane k upoštevanju ukrepov in priporočil in ali organizirajo pomoč za ranljive skupine. Zanimalo nas je še, kako epidemija koronavirusa vpliva na njih osebno. Vsak dan objavljamo njihove odgovore.

Mili Prošt, predsednica KS Zasavje, Trbovlje:

“V naši KS večinoma krajani stanujemo v svojih hišah (razen treh blokov) in tako smo že samoizolirani. K sreči imamo vsak nekaj zemlje okrog hiše in se v teh toplih dneh zadržujemo vsak na svojem ozemlju. Kot opažam in se po telefonu pogovarjam s krajani, ni skupnih druženj.

Ker tudi ni avtobusne povezave z mestom, so tisti brez avtomobilov še več doma. Tudi po cesti ni videti sprehajalcev ali krajanov. Če se kdo odpravi na sprehod, gre sam, ali v družbi družinskih članov. Nekaj krajanov pa še vedno hodi v službo in zato upamo, da tudi ti ostanejo zdravi.

Vidim, da smo zelo disciplinirani in se res držimo slogana »Ostani doma«.

Predstavniki KS nismo organizirali pomoči starejšim, ker ima skoraj vsak koga, ki poskrbi zanj. Če pa bo to še nekaj časa trajalo, bomo tudi to organizirali, če bo kdo potreboval.

Jaz sama pa sem že nekaj časa na bolniški (operacija kolena), tako da mi ta samoizolacija ne dela velikih preglavic. Vesela sem, da gre na bolje in da sem lahko malo na zraku v domačem vrtu. Predvsem sem pa vesela, da ni informacij, da bi kdo od naših krajanov dobil ta virus in srčno upam, da ostane tako.

Edino, kar me res zelo moti, so tisti, ki ne morejo biti doma in so vsak dan v trgovinah, tudi v Hoferju, ki je spada še v našo KS.

Vsem trgovkam in predvsem vsem, ki skrbijo za naše zdravje, se v imenu vseh krajanov KS Zasavje iskreno zahvaljujem in želim, da ostanejo zdravi, tako kot tudi vsi krajani občine Trbovlje.”

Foto: arhiv Savus