torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Midnight pred polnočjo

Delavski dom Zagorje je zavzel ploščad sredi mesta ob petkovih večerih z dobro glasbo, prijetnim vzdušjem, primernim ambientom in gostinsko ponudbo, ki spada zraven. Ambient še polepša svetlobni vodomet, ki osvežuje otroke in daje dodaten čar večerom. Glasbeni gostje skrbijo za odlično poletno glasbo, ki ni na prvo žogo. In ni čudno, da so zadovoljni obiskovalci značilnost petkovih glasbenih večerov.
Pretekli petek so se predstavili na ploščadi člani zasedbe Midnight band Zagorje, ki jo vodi Klemen Benko. Benko v zasedbi igra klaviature (+ vokal). Drugi člani zasedbe so: Hana Hribar (vokal), Luka Groboljšek (bas, vokal), Matej Zupančič (kitara) in Sašo Kotar (bobni). Fantje so se izkazali z odličnim preigravanjem zimzelenčkov, Hribarjeva pa s čistim in točnim glasom, ki je božal in razvajal poslušalce. Poleg zagorske zasedbe je na oder stopil že skoraj legendarni Tomo Jurak. Na sporedu so bile zimzelene popevke in skladbe izpred 30 + let zasedb Gu-gu in drugih takrat popularnih skupin. Jurak je pel te komade takrat in jih še danes kljub sivini las in brkov ni pozabil.

Midnight band

Midnight band je glasbena skupina, ki je pričela z delovanjem pred tremi leti z željo, da bi v plesne dvorane in na družabne dogodke vrnili živo glasbo. Skupina obvladuje zelo širok spekter glasbe, odlikuje pa jo predvsem akustični zvok in kvalitetno večglasno petje. Igrajo na raznovrstnih dogodkih (tematskih koncertih, protokolarnih sprejemih, poročnih slavjih, klubskih zabavah …), v letošnji jeseni pa obljubljajo prve avtorske skladbe.

Tomo Jurak

Tomo Jurak je ena od legend slovenske zabavne glasbe. Kot pevec, kitarist, harmonikar, avtor in aranžer je sodeloval pri skupinah Avantura, Prah, Venera, Pepel in kri. Najbolj znan pa je po svoji pop skupini Gu-Gu, ki je skozi osemdeseta leta nanizala veliko uspešnic in bila ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin. Po njenem razpadu je ustanovil duet Tom & Tom, vseskozi pa sodeloval s številnimi slovenskimi glasbeniki. Kasneje se je posvetil pisanju in ustvarjanju radijskim reklam ter številnim samostojnim projektom. Avtorsko je najbolj poznan po skladbi Sam po parku, prepeva pa tudi uspešnice, kot so: Ljubica mojga srca, Le spomin, Ljubil bi se … Večino so jih slišali tudi obiskovalci koncerta v Zagorju, ki so znova v lepem številu napolnili ploščad.

Delavski dom Zagorje bo v okviru petkovih glasbenih večerov pripravil še dva koncerta, 25. avgusta koncert narodnozabavnega ansambla Igor in zlati zvoki, 1. septembra pa predstavo Zapeto v dvoje Neve Marn Hafner in Mihaela Strniše.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor