Medijske toplice so končno dobile novega lastnika. V četrtek, 21. januarja, je na račun stečajnega upravitelja kapnila kupnina v vrednosti 400 tisoč evrov za največjo sramoto Zasavja v zadnjih dveh desetletjih. Novi lastnik kompleksa Medijskih toplic je družba Hoteli in turizem Rogaška iz Rogaške Slatine. Zaenkrat še niso znani njeni načrti za obnovo turističnega kompleksa.

Dolgo se je stečajni upravitelj propadle družbe Medijske toplice v stečaju Igor Bončina trudil prodati kompleks. Nazadnje ga je kupila družba iz Rogaške slatine Hoteli in turizem Rogaška. Lastnik družbe Hoteli in turizem Rogaška je hotelir Marjan Krajnc. Družba Hoteli in turizem Rogaška ima med drugim v lasti Grand hotel Donat v Rogaški Slatini in Grand hotel Bellevue na Pohorju.

V Zagorju in Zasavju od novega lastnika pričakujejo veliko. Oživitev Medijskih toplic je lahko temelj za hitrejši razvoj turizma v Zasavju. Občina Zagorje se je z načrti Marjana Krajnca že seznanila, vendar zaenkrat ostajajo še neznanka. Župan Matjaž Švagan verjame, da je družba Hoteli in turizem Rogaška pravi lastnik, ki bo vedel, kako se lotiti oživljanja turističnega kompleksa na Izlakah.

Stečajni upravitelj Bončina bo sedaj sodišču posredoval predlog za razdelitev posebne stečajne mase, iz katere bo poplačan ločitveni upnik, ljubljanska družba Alos. Sodišče pa mora potem izdati sklep, s katerim bo nepremičnino predalo novemu lastniku.

Savus

Foto: arhiv Savus